Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Skjønn, smilende jente
Vitengarden
barn som henger etter armene i et tau.

Nærbø, Hå
Fast fordel

Vitengarden

Vitengarden er en avdeling i Jærmuseet, og er et kombinert museum og vitensenter. I kombinasjon mellom museum og vitensenter lærer du ved å gjøre – du blir invitert til å være aktiv og utforske naturvitenskap og historie på nye og engasjerende måter.  

På Vitengarden kan du blant annet besøke gården der du får hoppe i høyet og besøke dyr som gris, sauer, høner, kyr og hester. Kanskje har de fått unger? I selve vitensenteret kan du konkurrere mot roboten i og pakke ost fortest, se kyllinger klekke ut i en elektronisk høne, gå på skattejakt i myra, bygge et jærhus og kjøre traktor. Det er også en stor samling av jordbruksmaskiner og de første traktorene som kom til Norge.  

Høsten 2014 åpnet utstillingen «SNU». Den står utendørs, og her kan du se hvordan det er å stå i orkan, prøve deg som menneskelig jojo eller skyte blink på dyr med hjelp av trykk fra en Brynepumpe (SNU er åpen fra påske – oktober).   Vitengarden er en plass de fleste trives. Her senkes skuldrene, barn i alle aldre finner noe kjekt å gjøre samtidig som det er en kafè. Med store inne- og uteområder kan Vitengarden besøkes i all slags vær.  

Like ved ligger også Hanabergmarka kulturminne- og friluftsområde. Her får du ”kultur på tur” med over 70 synlige kulturminner fra ulike tidsepoker. Kart over Hanabergmarka får du i resepsjonen på Vitengarden.  

I skoleferier er det et ekstra stort aktivitetsprogram, med tematiserte publikumsaktiviteter.

Last ned ditt digitale A-fordel her!
A-fordel:
Voksne: Kr 104. Barn: Kr 56

Pris uten fordelskort Voksne: Kr 130. Barn: Kr 70
Du sparer: 20 %. Gratis inngang for barn under 4 år.

Åpningstider:

Mandag – fredag; kl. 10 – 15.

Lørdag stengt.

Søndag; kl. 12 – 17.


Mer info

Telefon: 47 77 60 20

Hjemmeside

Adresse: Vitengarden, Kviavegen 99, 4365 Nærbø

Vis alle tilbud i denne kategorien