Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Reiseleder Mette med guide
orlidee
båthavn i solskinn
Kypriotiske gate med masse røde blomater

Nord-Kypros
10. - 18. april 2018

Vandring på solskinnsøya Kypros

Flott vandring på den nordlige og uoppdagede delen av Kypros.

Vandring på Nord-Kypros gir deg mulighet til å komme nært på både naturen og det lokale livet på et sted der ikke alle andre ferdes. Selv i våre dager er dette et gjemt og forholdsvis uoppdaget stykke paradis i Europa. Tiden har stått stille, det ble trykket på pause etter Tyrkias invasjon sommeren 1974. Nicosia er faktisk verdens eneste delte hovedstad. Strendene er nydelige, vannet er klart og rent, fjellene er perfekte for vandringer og det er frodig og fruktbart. Visste du at på 60-tallet var denne delen av Kypros et av de mest populære reisemålene for kjendiser og jetsettere? Heldigvis for oss er det lenge, lenge siden, og på vår vandring opplever vi det genuine og ekte ved Nord-Kypros. Frisk luft, gode opplevelser og det å være i aktivitet gjør godt for både kropp og sjel. Kypros kalles solskinnsøya og det med god grunn. Med godt over 300 soldager i året er det et varmt og behagelig klima her året rundt.

DAG 1: Stavanger – Oslo – Nord-Kypros
Avreise fra Stavanger med SAS via Oslo Lufthavn. Vi flyr videre med Turkish Airlines via Istanbul til Ercan. Ved ankomst venter bussen og vi kjører til hotellet for overnatting. Vi spiser buffet på hotellet hver kveld. Første kvelden litt redusert buffet da vi har sen ankomst. 

DAG 2: Vandring – Görenec – Kalavec
I dag skal vi vandre fra en gammel tradisjonell tyrkisk landsby til en annen, fra Görnec og til Kalavac, som ligger øst for Kyrenia. Turen starter med litt lett stigning før vi går langs fjellsiden, stort sett på grusvei og ned til landsbyen Kalavec. Bussen venter oss her og vi blir kjørt det lille stykke til landsbyen Serdarli hvor vi spiser dagens lunsj. 
DAG 3: Agirdag – St. Hilarion – Karmi – Kyrenia
Turen starter ved en typisk tyrkisk landsby, Agirdag. Stien går opp fjellsiden med utsikt til slettene i sør og senere til kysten ved Kyrenia. Landskapet består av kalksteinsformasjoner, pinjer og sypresser. Vi tar turen opp til St. Hilarionslottet øyas største og klamrer seg fast opp i Besparmakfjellene («Femfingerfjellene»), omtrent 700 moh. I det 10. århundre ble det bygget til et kloster og en kirke i dette slottet. Stedet ble så oppkalt etter en helgen som kom ens ærend helt fra Jerusalem og tilbragte sine siste år i from bønn på disse kanter. Panaromautsikt over kysten loves, dog med forbehold om at værgudene står oss bi. Lunsjen blir underveis på tur, i form av nistepakke.

Turen ender etterhvert opp i landsbyen Karmi. Deretter besøker vi havnebyen Kyrenia, som jo ikke er så langt fra hotellet vårt. Om kvelden venter hotellet med felles middag. 

DAG 4: Vandring – Kumyali
Turen går i dag østover til Karpasregionen, et unikt uberørt område ved Middelhavet. Vi starter i landsbyen Kumyali. Under vandringen kan vi oppleve graver og arkeologiske funn fra bronsealder, flotte uberørte sandstrender og mange vakre blomster.

DAG 5: Dagen på egenhånd
I dag kan du nyte dagen akkurat etter eget ønske! Reiseleder foreslår gjerne aktiviteter/severdigheter som er verdt å få med seg. 

DAG 6: Vandring Buffavento – Nicosia
Vandringen foregår i fjellkjeden mellom havnebyen Kyrenia (Girne) og hovedstaden Nicosia. Stiene slynger seg oppover med flott utsikt til Troodos fjellene i sør og på en klar dag kan vi skimte kystlinjen til Tyrkia i nord. Vi besøker festningen Buffavento 950 moh. Etter dagens vandring kjører vi til hovedstaden Nicosia for lunsj og omvisning. 

DAG 7: Vandring Tatlisu
Med panoramautsikt til Middelhavet vandrer vi forbi spesielle kalksteinsformasjoner, olivenlunder, furu og sypresser. Dette er et område rikt på arkeologiske funn. Her er også rikt plante og fugleliv, det er registrert over 40 viltvoksende orkideer på Kypros. 

DAG 8: Nord-Kypros – Oslo – Stavanger
Vi sier takk for oss etter en spennende uke på Nord-Kypros. Til avtalt tid kjører vi til flyplassen for avreise hjem til Norge. Turkish Airlines flyr oss via Istanbul og deretter til Oslo Lufthavn. (F)

Last ned A-fordel her!

A-fordel:
Fra kr 14 940

Pris uten fordelskort Fra kr 15 940
Du sparer: Kr 1000

ALT DETTE ER INKLUDERT:
Fly Stavanger – Oslo – Ercan tur/retur inkludert flyskatt og avgifter
Transport flyplass-hotell tur/retur
7 netter i dobbeltrom, halvpensjon Hotel Oscar****
7 frokoster
7 middager
5 vandredager m/ lokalguide og buss
3 lunsjpakker, 1 lunsj restaurant, 1 lunsj landsby
Reiseleder


DETTE ER IKKE INKLUDERT:
Enkeltromstillegg kr 1380
Drikke til maten
Reiseforsikring
Tips til guide/sjåfør

Mer info og bestill

Telefon: 24 14 94 00
aktiv@escape.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien