Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

vinmarker
ost
kloster over tåkelagte marker

Toscana, Italia
24. – 30. september 2019

Vandretur i hjertet av Toscana avgang Stavanger

Fra Roma tar turen oss til Toscana og Val d’Orcia, et av de vakreste landskap i Italia. Vi tilbringer en uke her, vandrende gjennom vinmarker, forbi klostre og rundt åssidene i hjertet av det klassiske Toscana.

Langs Via Cassia, sør for Siena, ligger Val d’Orcia dalen. Denne dalen er kjent over hele verden for sine viner, sitt termiske vann, sin historie og for landskapet som ble valgt i filmer som for eksempel «Den Engelske pasienten» og «The gladiator».

Her, ikke langt fra sentrum av San Quirico d’Orcia, en liten middelaldersk landsby, ligger Casanova Hotel Residence SPA og Beauty Farm, i en bygning med typisk Toskansk arkitektur. Fra hotellet kan du nyte en fantastisk utsikt til den omkringliggende dalen. Hotellet har utendørs svømmebasseng, SPA-avdeling og egen restaurant. Vi kan fritt benytte jacuzzi, svømmebasseng ute/inne, badstu og treningsrom.

Etappene varierer fra å ha 200 – 400 meter stigning pr. dag. Terrenget er variert. Vi går på opparbeidede stier og grusveier. Litt asfalt ut og inn av byene. Stiene blir leirete ved regn. Etappene er fra 13,5 km til 15 km lange, og vi går i et vanlig gangtempo. Pauser tas hyppig, men du bør kunne gå 3-4 timer sammenhengende i kupert terreng.  Se også beskrivelsen i dag-for-dag programmet. Vi anbefaler vanntette hikingsko med god støtte rundt anklene.

Dag 1: Flyavgang kl. 06.00 fra Stavanger. Mellomlanding i Amsterdam og videre til Roma med ankomst kl. 11.50. Vi setter kursen mot Toscana og landsbyen hvor vi skal bo. På veien gjennom Umbria stopper vi for lunsj i Orvieto. Middag på hotellet. 

 

Dag 2: Fra San Quirico – Bagno Vignoni – distanse 13,5 km – ca. 4,5 timer – høydeforskjell 250 meter

Denne dagen får vi en helt spesiell og annerledes opplevelse når vi krysser Crete Senesi – et av de mest fantastiske landskap i Italia. Det nesten ørkenaktige området har en svak blekhet med sporadiske hus og linjer av sypresser som eneste tegn på bosetting. Olje- og ostesmaking etterfulgt av lett lunsj på Poggio Grande Farmhouse. Vi får også oppleve: Castello di Ripa d’Orcia, festningen Rocca d’Orcia og den historiske Spa parken Bagno Vignoni fra romertiden. Vi spiser middag på «Trattoria Oseanna» i gangavstand fra hotellet.

 

Dag 3: San Quirico – Pienza – distanse 13 km – ca. 4,5 timer – høydeforskjell 200 meter

Vi går fra San Quirico, med sine forvridde middelalderske smug og følger stiene gjennom vingårdene frem til Pienza. Byen ble skapt av pave Pius II som den ideelle renessanse-by. Den står i dag på UNESCO sin verdensarvliste. Vi får en lett lunsj på restaurant etterfulgt at besøk i Palazzo Piccolomini. Vi opplever: Cappella di Vitaleta, Pieve di Corsignano og duomoen i Pienza. Middag på «Trattoria Osenna».

 

Dag 4: Montalcino til Abbazia di Sant’Antimo – distanse 12 km – ca. 4 timer – høydeforskjell 350 meter

Fra Montalcino, hvor den berømte Brunello vinen kommer fra, følger vi en gammel rute til klosteret Saint Antimo. Vi vandrer gjennom olivenlunder og skogsområder med eik- og laurbærtrær. Vi opplever: å gå i kloster, et etruskisk arkeologisk funnsted og vinsmaking/lunsj i Villa a Tolli. Middag i San Quirico.

 

Dag 5: Fra klosteret Monte Oliveto Maggiore til Buonconvento –  distanse 15 km – ca. 5,5 timer – høydeforskjell 400 meter. 

Monte Oliveto Maggiore er en vakkert Benedict kloster, bygget for det meste av rød murstein, som mot grå leire og sandgrunn har gitt navnet til området (Crete Senesi). Klosteret ble bygget i 1319/1320 og er kjent for en serie fresker som viser scener fra legenden om St. Benedict. Vi opplever: klosteret Monte Oliveto Maggiore, Chiusure, Calanques og romerske veier. Middag på vår lokale «Trattoria Osenna».

 

Dag 6: Pienza via Monticchiello til Montepulciano – distanse 14 km – ca. 5,5 timer – høydeforskjell 400 meter

Vi går fra Pienza mot den lille middelalder stedet Monticchiello og følger de støvete hvite sporene som slynger seg over jorder og gjennom skoger til den etruskiske byen Montepulciano fra det femte århundre f.Kr. Etter lunsj besøker vi en vinkjeller Montepulciano, hvor vi får smake den kjente rødvinen «Vino Nobile di Montepulciano». Avskjedsmiddag på hotellet.

 

Dag 7: Flyavgang med KLM fra Roma Fiumicino kl. 17.25 via Amsterdam. Videre til Stavanger kl. 21.00 med ankomst Sola kl. 22.25.

Bosted: Casanova Hotel Residence SPA and Beauty Farm i landsbyen San Quirico d’Orcia.

A-fordel:
Kr 18 700

Prisen inkluderer:
KLM Stavanger-Amsterdam-Roma tur/retur
Flyskatt, utgjør kr 717 pr oktober 2018 (refunderes ikke ved avbestilling)
Hotellskatt
Buss under hele oppholdet ifølge program
Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost
Byvandringer, utflukter og besøk i flg. program
Fullpensjon med drikke til middagene (vin, vann og kaffe)
Smaking av ost, olivenolje og vin
Engelsktalende lokalguide: Stefano Spinetti
Teknisk reiseleder: Helge Johanson

Ikke inkludert:
Tips er ikke inkludert 
Tillegg for enkeltrom kr 2150

Utsolgt!

Telefon: 69 31 26 21

Hjemmeside

Adresse: Storgt. 37, 1607 Fredrikstad Postboks 58, 1601 Fredrikstad

Vis alle tilbud i denne kategorien