En vandretur med avgang Stavanger.

De fleste nordmenn kjenner området Val di Fiemme fra TV skjermen og norske bragder i skisporet. Denne vakre dalen som strekker seg innover Dolomittene har mye å by på året rundt. De små og gjestfrie landsbyene ligger nær hverandre og har alle lang tradisjon for å ta imot besøkende. Dalen er et særdeles flott område for fotturer og det skal vi sammen få erfare på denne turen.

Elven Avisio krysser dalen, omgitt av nasjonalparken Monte Corno i vest, fjellkjedene Latemar og San Martino i nord, San Pellegrino dalen og nasjonalparken Paneveggio i øst og Lagorai, den sydligste fjellkjeden i Dolomittene, i syd. Kulissene er spektakulære, med alt fra dramatiske fjellformasjoner, slake daler og grønne enger.

Vi skal bo på et hyggelig 4-stjernes hotell i landsbyen Cavalese, med egen spa-avdeling. Fullpensjon og drikke til maten er inkludert i pakkeprisen. I tillegg til turer til fots og på sykkel, nyter vi nærmat fra området og får smaksprøver på ost, skinke, salami og grappa.

Helge Johanson er turleder og en engelsktalende lokalguide er med på vandringene.

På denne turen kreves god fysisk form da vi skal vandre både oppover- og nedoverbakker i kupert terreng.  Vi tar bare med oss den oppakningen vi trenger til dagens etappe. Dette er ingen klatretur, og vi unner oss rikelig med stopp underveis.