Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

De reisende med sine sykkler
Syklende langs elven

Auxerre - Chablis, Frankrike
12. - 16. juni 2019

Sykkeltur i Bourgonge

Sykkeltur i Frankrike fra Auxerre til Chablis

På denne sykkelturen oppdager du store klostre, elegante slott, middelalderske bindingsverkshus, landsbyer og befestede byer.

Vi følger vinmarkene i Chablis og Auxerres, og her vil det selvsagt være gode muligheter for franske delikatesser på fat og i glass. Denne sykkelturen tar oss med til Nord-Bourgognes viktigste skatter. Bourgogne byr på et vakkert landskap og varierende daler. Start og sluttpunktet er Auxerre. Det ligger 1,5 time sør for Paris. I Auxerre vil du få innblikk i århundrer med historie og et viktig handelssted. Oppdag det imponerende klokketårnet og spennende små gågater. La deg bli sjarmert av de vakre bindingsverkshusene, herskapshusene, etc. Besøk Saint-Etienne-katedralen og klosteret Saint-Germain. Og ikke minst den majestetisk utsikt over elven Yonne og dens dokker.

DAG 1: Ankomst Paris
Vi flyr med Norwegian fra Stavanger via Oslo til Paris. Etter ankomst Paris er det en 2,5 times kjøretur til Auxerre. Ved ankomst hotellet blir vi møtt av vår lokale guide til en velkomstdrink og informasjon. Vi får litt egentid før vi møtes til en tradisjonell middag fra distriktet om kvelden.

DAG 2: Auxerre – Chablis
Vi starter dagen med en guidet tur i Auxerre. Byen som er kjent for sin kunst og historie, har bevart en eksepsjonell arkitektonisk arv over tid. Katedralen St. Germain Abbey er et nesten intakt kloster med krypter fra det niende århundre med et av de eldste veggmaleriene som er oppdaget i Frankrike. Vi sykler mot Chablis via cistercienserklosteret Pontigny, den største og en av de vakreste kirkene i Frankrike. Etter en god lunsj går turen videre til Chablis, hvor vi besøker en av Bourgognes største vingårder. Her vil det bli mulighet for vintesting av den anerkjente Chablis-vinen. Vi sjekker inn på et 4* hotell i sentrum av Chablis og vil innta et godt måltid om kvelden med god drikke. (37 km sykling)

DAG 3: Chablis – Auxerre
Vi sykler videre mot Saint Bris les Vineux, som er en velkjent vinlandsby. Her blir den første vintestingen for dagen i en gammel kjeller fra det 12. århundre – et hyggelig stopp før vi ankommer piknikstedet for en deilig lunsj. Herfra er det ikke så langt til Cave de Bailly, hvor vi besøker de fire hektar Caves. Her blir det igjen smaking av berømte Crémant de Bourgogne, før vi sykler videre mot Canal de Nivernais og nyter en slakk tur langs elva og kanalen. Om kvelden er det middag på en romantisk restaurant. (42 km sykling)

DAG 4: Auxerre – Auxerre
Dagen starter med sykkeltur langs Canal du Nivernais før vi kommer til den idylliske og livlige landsbyen Cravant. Herfra fortsetter vi turen gjennom vingården Irancy. Vi stopper for en piknik på toppen av en ås like før landsbyen, slik at du kan nyte den vakre utsikten over distriktet. Så går ferden videre til landsbyen Irancy, hvor det blir vinsmaking. Middag på en lokal restaurant og en natt på hotellet i Auxerre. (44 km sykling)

DAG 5: Auxerre – Paris
Etter en god frokost er det på tide å forlate en minnerik tid i Bourgogne og reise til flyplassen i Paris. Ankomst Stavanger tidlig ettermiddag.


Last ned ditt A-fordel her!

A-fordel:
Kr 17 350

PRISEN INKLUDERER
• Flyreisen Stavanger – Paris t/r med Norwegian
• 4 hotell overnattinger med frokost
• Transport t/r flyplassen Charles de Gaulle flyplass, Paris – Auxerre
• Fire middager 3 retters middager med drikkevarer under måltidene
• Tre lunsjer/piknik med drikke under måltidene
• 4 vinsmakinger
• Utflukter/guidet bytur i Auxerre
• Leie av hybrid sykler med sykkelveske og hjelm
• Lokal guide i Frankrike
• Norsk reiseleder under hele turen

PRISEN INKLUDERER IKKE
• Måltider som ikke står i programmet
• Drikke ut over måltidene
• Tips til lokale guider og sjåfører
• Leie av el-sykkel tillegg kr 595
• Tillegg for enkelt rom kr 2450

Mer info og bestill

Telefon: 24 14 94 00
post@escape.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien