Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Einar Lunde
frukthandler
Nelson Mandela
Cape Town

Sør-Afrika
20. januar - 1. februar 2019

Nelson Mandelas Sør-Afrika med Einar Lunde

Drama fra første stund da frigjøringshelten Nelson Mandela ble løslatt etter 27 år i fengsel, en søndag i februar 1990. Først lenge på overtid viste han seg i porten til Victor Verster-fengslet en drøy time fra Cape Town. Hva hadde skjedd? Og da kortesjen nærmet seg den store mottakelsen i Rådhuset i Cape Town – hvor var formannen i mottakelseskomiteen, erkebiskop Desmond Tutu? Jo, han befant seg i Soweto to flytimer unna og alle fly til Cape Town var fullbooket. Men Sør-Afrika er miraklenes land og Tutu klarte det. Hva skjedde? Men – da Nelson Mandela døde i desember 2013, ble Tutu, formannen i mottakelseskomiteen, ikke invitert. Hva hadde skjedd i mellomtiden? Hva med arven etter Mandela? Og hva med ekskona Winnie?

Ofte er det i de små detaljene du finner de spennende historiene, og i Sør-Afrika ligger det alltid en overraskelse på lur, men i dette landet er også den store historien – historien om Apartheid – helt spesiell, dramatisk, opprivende, ja, ganske enkelt enestående …… og den begynte i Cape Town. Og la det være sagt med én gang: Cape Town er fantastisk, og ligger på topp på lister over de 20 vakreste byene i verden. Byen er full av kontraster – fra de svarte bydelene og fattig slum til spennende museer, katedraler, hvite strender, utsøkte kafeer og restauranter og enorme shoppingsentre.

To timers flytur unna ligger Johannesburg – byen av gull – det største industri- og finanssenter i Afrika. I hovedstaden Pretoria besøker vi det storslåtte regjerings-kvartalet der Nelson Mandela ble innsatt som landets første folkevalgte president i 1994 – med sin hvite fangevokter som æresgjest. Og naturligvis skal vi til Soweto – den største av alle svarte bydeler, “townships”, som ble et symbol i kampen mot Apartheid. Her skal vi vandre trygt i den eneste gaten i verden der to Fredsprisvinnere har bodd. Og kanskje vi har en overraskelse på lur – også i Soweto?

Krugerparken er et av Afrikas mest berømte og ettertraktede reservater for de ville dyrene. Her satser vi på «nærkontakt» med elefanter, giraffer, løver, neshorn, flodhester, krokodiller og mange, mange andre. Og vi skal bo eksotisk – med dyrene som nærmeste nabo.

Med oss har vi Einar Lunde, en av Norges fremste Afrika-kjennere. Han har vært Afrika-korrespondent og bodd i Afrika i to perioder. Han er den norske journalist som var flest ganger inne i Sør-Afrika under Apartheidtiden. Til tross for at han for det meste var persona non grata, tok han seg inn illegalt og rapporterte om undertrykkelsen, rasediskrimineringen og kampen for et fritt og demokratisk Sør-Afrika. I tretten år har han hatt opp til fire grupper i året til Sør-Afrika, og hele tiden har det vært trygt og godt å reise rundt i Mandelas og Tutus land. 

Depositum kr 5000 pr person vil bli fakturert etter at vi har mottatt påmelding.
Minimum antall deltakere er 25. Maksimum 40.

A-fordel:
Kr 36 375

Pris uten fordelskort Kr 36 875
Du sparer: Kr 500

PRISEN INKLUDERER:
Flyreise Stavanger-Oslo-Istanbul-Cape Town-Johannesburg-Istanbul-Oslo-Stavanger med SAS/Turkish Airlines/Mango Airlines
Flyskatt er ikke refunderbar ved evt. avbestilling, og etter billettutstedelse
Overnatting i dobbeltrom på gode hoteller
Måltider i følge program (F=frokost/L=lunsj/M=middag)
All transport under oppholdet i følge program
Utflukter i følge program
Einar Lundes eventyrlige kåserier
Teknisk reiseleder fra Temareiser Fredrikstad

Tillegg for enkeltrom kr 3900

Påmelding senest 10. august 2018

Mer info og bestill

Telefon: 69 31 26 21
info@temareiserfredrikstad.no

Hjemmeside

Adresse: Storgt. 37, 1607 Fredrikstad Postboks 58, 1601 Fredrikstad

Vis alle tilbud i denne kategorien