Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Skottsk storfe
marker på landsbygda
Hus ved kysten

Skottland og Hebridene
14. - 21. september 2018

Fottur Hebridene og Isle of Skye

Fottur til øyene i vest

  • Gjennom Skottland til Ytre Hebridene
  • Grønne heder og mystiske øyer
  • Dramatisk natur
  • Spennende ruiner
  • På kanten av verden

Da dr. Johnson, forfatteren av A Dictionary of the English Language, bestemte seg for å forlate sin behagelige tilværelse i London og reise til Hebridene, protesterte kona. Hva hadde den aldrende ektemannen å bestille på disse øyene vest for Skottland? Hun ble avspist med følgende svar: “Madam, vi reiser ikke dit for å oppsøke paradis – vi drar dit for å oppleve noe annet enn vi vanligvis pleier.”

Dag 1 Stavanger – Stronoway
Avreise Stavanger til Aberdeen. Her venter vår buss og vi kjører mot Inverness og  til Ullapool hvor vi tar ferge til Stornoway. Middag inntas ombord på fergen. Stornoway er den nordligste byen på ytre Hebridene, på øya Isle of Lewis, som er den største av disse øyene.

Dag 2 Callanish og Callanich Standing Stones
Vi møter vår lokalguide som skal bli med oss på dagens tur. Vi kjører til Callanish hvor vi tar vår første stopp ved Callanish Vistor Centre og Callanich Standing Stones. Et besøk ved steinene i Calanais er alltid fantastisk, og kan være en spesiell opplevelse alt etter hva tid på året en besøker de.

Dag 3 Stronoway – Tarbert
Dagens vandretur starter ved den gamle stien ved Urgha hvor vi går til Rhenigidale. Under vandreturen får vi en vakker kystutsikt. Videre går turen mot Todun med retur langs en gammel sti over Braigh an Ruisg til Lochanan Lascadail. Vi kjører videre til Tarbert og vårt hotell. Tarbert er hovedstaden på øya «Harris».
Distanse: 19 km / 6 timer

Dag 4 Harris Tweed – Harris Distillery
I dag skal vi besøke Harris Tweed. Noen som husker kriminalinspektør Hermansen i Olsenbanden-filmene? I Skottland gikk stoffet under navnet «tweel», en skotifisering av det engelske «twill», men da handelsmannen James Locke bestilte en forsendelse av stoffet i 1826, leste han «tweed» i stedet for «tweel» og det ble navnet på stoffet heretter. Videre går turen til Isle of Harris Distillery med historie om whisky fabrikken og en smaksprøve. Vi tar fottur på ettermiddagen.

Dag 5 Fottur Huiseabhal Mor ridge, Huisinish
Vi starter dagens tur fra den fantastiske sanden av Huisinish og følger kysten en stund før vi kommer til en ny spektakulær strand. Videre stiger vi oppover i høyden hvor vi på toppen får en flott utsikt mot øya St. Kilda.
Distanse 13km / 5-6 timer

Dag 6 Tarbert – Skye / fottur Black Cullins
Vi tar en tidlig båt over til Skye som ligger på de indre Hebridene. Dagens fottur som er på Skye, starter med en stigning på nesten 400 høydemeter ved Black Cuillins. Fra det høyeste punktet har du en panoramautsikt over en stor del av sentrale Skye verdt å meditere over en stund. Pikniklunsjen dekkes opp på de orkidérike engene i slutten av vandringen. Distanse 8 km / 3-3,5 time

Dag 7 Togtur – Harry Potter Hogwarts Express Steam Train
I dag skal vi reise med Jacobite Steam Train. Det starter ved Fort William to Mallaig. Turene med Jacobite Steam Train er veldig populære etter at toget har vært med i Harry Potter filmer. Vi kjøere videre mot Aberdeen og vårt hotell som ligger like ved flyplassen. Vi inntar middag på en hyggelig restaurant før vi ankommer hotellet.

Dag 8 Aberdeen – Stavanger
Formiddagsfly hjem til Stavanger.

Last ned A-fordel her!

A-fordel:
Fra kr 21 990

Pris uten fordelskort Fra kr 22 990
Du sparer: Kr 1000

Prisen inkluderer:
Fly Stavanger – Aberdeen t/r med SAS
Lokal transport
7 overnattinger med frokost
5 middager på hotell
1 middag båten fra Ullapole til Stornoway
1 middag på restaurant dag 7
Ferge ullapool/Stornoway
Ferge Tarbert/Uig (Isle of Skye)
Entre Harris Tweed, Isle of Harris Distillery
Togbillett Jacobite Train - Fort William til Mallaig
Engelskspråklig lokalguide 5 av dagene
Reiseleder Mette Helen Østerhus

Tillegg:
Enkeltrom kr 3390
Drikke til maten
Lunsjer som ikke er beskrevet
Reise- og avbestillingsforsikring

Mer info og bestill

Telefon: 24 14 94 00
post@escape.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien