Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

elvecruisebåten
sveitserhus
flotte bygninger ved Rhinen
flott slott

Rhinen
8. - 15. mai 2019

Romantiske Rhinen

Elvecruise fra Strasbourg til Amsterdam

Bli med på et herlig cruise på Rhinen fra Strasbourg i Frankrike, gjennom Tyskland og Nederland, til Amsterdam. Det vakre landskapet i Øvre mellom rhindalen, også kalt Romantiske Rhinen, står på UNESCOs verdensarvliste og har gjennom tidene gitt inspirasjon til mange legender. Fra skipet har du utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Opplev
den pittoreske gamlebyen i Strasbourg, sjarmerende Heidelberg, Koblenz, Kölnerdomen, Arnhem – kjent for slaget under andre verdenskrig, og livlige Amsterdam.

Høydepunkter:

  • Strasbourg med gamlebyen La Petite France
  • Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby
  • Øvre mellomrhindalen (UNESCO)
  • Koblenz – der Mosel møter Rhinen
  • Kölnerdomen (UNESCO)
  • Kanalbyen Amsterdam
  • Førsteklasses skip med hyggelig atmosfære
Dag 1 Stavanger – Strasbourg
Du møter Vista Travels reiseleder tidlig om morgenen på Sola og sammen flyr vi til Strasbourg via Amsterdam. Fra flyplassen fortsetter vi med buss til kaien, hvor M/S Leonora venter. Etter at vi har funnet oss til rette om bord, inviteres vi til en drink og kanapeer i salongen. Skipets danske cruisesjef ønsker velkommen om bord og går gjennom praktisk informasjon og sikkerhetsprosedyrer. Skipet ligger ved kai i Strasbourg de to første nettene.

Dag 2 Strasbourg
Gjennom historien har Strasbourg blitt rasert, brent, beleiret og bombet, men er nå fredens hovedstad. Her ligger både Europaparlamentet, Europarådet og Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Strasbourg er den største byen i den franske provinsen Alsace, og er best kjent for sin sjarmerende gamleby, La Petite France, som ligger på en øy i elven Ill. La Petite France har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 1988. Etter frokost er det rundtur i byen. Fra skipet kjører vi buss til sentrum av Strasbourg, hvor rundturen fortsetter med båt på byens mange kanaler og småelver. Vi ser de moderne Europa-institusjonene, den gotiske katedralen og bindingsverks­husene i La Petite France. Etter båtturen har vi tid til å ta en spasertur i gamlebyen. Besøk gjerne en av de hyggelige utendørskafeene hvor du kan sitte og se på folkelivet. 

Retur til skipet for lunsj. Resten av dagen kan du ta det med ro om bord  eller utforske Strasbourg videre i eget tempo.

Dag 3 Mannheim – utflukt til Heidelberg
Tidlig om morgenen kaster skipet loss og cruiset begynner. Vi nyter en rolig morgen om bord før skipet ankommer Mannheim like etter lunsj. Omgitt av flere store industribedrifter er ikke Mannheim Tyskland på sitt vakreste, men byen kompenserer med en interessant bykjerne, kalt die Quadratestadt, hvor gatene er lagt ut som et sjakkbrett. Mannheim er utgangspunkt for en halvdagsutflukt med buss til Heidelberg – Tysklands eldste universitetsby. Heidelberg er kjent for sitt historiske sentrum og vakre beliggenhet ved elven Neckar. Et av byens landemerker er broen fra 1788 med en broport fra middelalderen. Besøket i Heidelberg foregår på egen hånd. Bussen setter oss av på Neckarmüntz Platz, som er kun fem minutters gange fra den gamle bydelen. Ta en spasertur gjennom sentrum som oser av historie, eller la deg friste av butikkene i byens 1,8 kilometer lange gågate – Tysklands lengste. Heidelberg slott, som ligger på en høyde rett ovenfor byen, er også vel verdt et besøk. Det går kabelbane fra sentrum opp til slottet.

Skipet ligger ved kai i Mannheim over natten.

Dag 4 Koblenz
Skipet fortsetter sin reise nordover på Rhinen. Vi befinner oss nå i området som kalles «Den romantiske Rhinen», som står på UNESCOs verdensarvliste. Fra soldekket har vi utsikt til middelalderborger, vinmarker og små idylliske landsbyer. Historien og legendene som knytter seg til dalen har gjennom århundrene inspirert forfattere, komponister og kunstmalere. Der elven er på sitt smaleste passerer vi den bratte Loreleiklippen, som har skapt grobunn for mange myter. Etter lunsj kommer vi til Koblenz.

Fra skipet er det kun fem minutters gange til gamlebyen. Koblenz var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blan-ding av gammelt og nytt. Du har ettermiddagen til å utforske Koblenz på egen hånd. Et par hundre meter fra skipet ligger odden Deutches Eck (Det tyske hjørnet) der Mosel og Rhinen møtes. Her står en stor rytterstatue av keiser Wilhelm 1 og overvåker sammensmeltningen av de to elvene. 

Ønsker du en luftig oversikt over området, anbefales en tur til det gamle festningsanlegget Ehrenbreitstein, som ligger på en høyde på motsatt side av Rhinen. Det går en gondolbane tvers over elven, og både overfarten og festningen byr på storslått utsikt.

Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

Dag 5 Köln 
Vi tilbringer en rolig formiddag om bord før vi ankommer Köln. Etter ankomst kan du bli med reiselederen på en spasertur gjennom sentrum til byens berømte katedral. Köln ble grunnlagt av romerne for to tusen år siden, og er i dag Tysklands fjerde største by med litt over en million innbyggere. I Altstadt (gamlebyen) ble nitti prosent av bygningsmassen ødelagt under andre verdenskrig. Byens landemerke, den gotiske Kölnerdomen, unnslapp heldigvis store ødeleggelser. Kölnerdomen er en av de største katedralene i Europa, og har siden 1996 stått på UNESCOs verdensarvliste. 

Skipet blir liggende ved kai til over midnatt, så de som ønsker kan ta en tur i land etter middag. Kanskje frister det å besøke en av ølstuene i gamlebyen for å smake på Kölsch, det lokale ølet?

Dag 6 Arnhem
Vi seiler videre før soloppgang og krysser etterhvert grensen mellom Tyskland og Nederland. Nyt utsikten fra soldekket eller slapp av i salongen med en god bok. Ankomst Arnhem etter lunsj. Arnhem vil for alltid være forbundet med Slaget om Arnhem, et av de mest kjente slagene under andre verdenskrig, som fant sted i september 1944. De allierte, ledet av engelske general Mont­gomery, planla et overraskelsesangrep for å ta kontrollen over broen som går over Rhinen ved Arnhem. Men det gikk fullstendig galt da tett tåke forhindret troppene i å nå fram og angrepet ble knust av tyskerne.
Det tilbys en valgfri utflukt til Airborne Museum Hartenstein i Oosterbeek, en halv times kjøring fra skipet. Det tidligere Hotel Hartenstein i Oosterbeek fungerte som hovedkvarter for britenes First Airborne Division, og museet forteller på en enestående måte historien om slaget. Etter museumsbesøket er det satt av tid til et besøk i Arnhem, en hyggelig liten by med omkring 150 000 innbyggere. 

Skipet ligger ved kai i Arnhem over natten.

Dag 7 Amsterdam
Om morgenen setter vi kursen mot cruisets siste havn, Amsterdam. Det er få storbyer som har en så hyggelig småbyfølelse som Amsterdam. Byen ble grunnlagt rundt en demning i elven Amstel, som har gitt byen sitt navn. Kanalene, som går på kryss og tvers gjennom sentrum, danner rundt nitti øyer, og krysses av over fire hundre broer. I hjerte av byen ligger Damplassen, omkranset av elegante bygninger, blant annet kongepalasset, som opprinnelig var byens rådhus. Er du kunstinteressert er det mange fristelser. Van Gogh-museet huser verdens største samling verker av Vincent Van Gogh, og et par kvartaler unna ligger Rijksmuseum med kunstskatter av Vermeers, Rembrandt og andre mestere. 

Den beste måten å oppleve Amsterdam på er til vanns, og byrundturen etter frokost går derfor med båt på byens kanaler. Båtturen tar cirka en time, og etterpå har du tid til å rusle rundt på egen hånd.

Om kvelden hygger vi oss med avskjedsmiddag og dans i salongen. 

Dag 8 Amsterdam
Etter en god frokost sier vi farvel til MS Leonora og kjører til flyplassen. Direktefly tilbake til Stavanger om formiddagen.


Last ned ditt A-fordel her!

 

A-fordel:
Fra kr 15 990

Pris uten fordelskort Fra kr 16 690
Du sparer: Kr 700

Prisen inkluderer:
Fly Stavanger–Strasbourg/Amsterdam–Stavanger (fly fra andre byer i Norge på forespørsel)
Flyskatter
Transport flyplass–skip t/r
Havneavgifter
Syv netters cruise i utvendig lugar
Helpensjon om bord fra middag første dag til frokost siste dag
Velkomstdrink og kanapeer
Fire utflukter iht. program
Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
Drikkevarer
Tips til skipets mannskap, lokale guider og sjåfører på utfluktene
Reise- og avbestillingsforsikring


Mer info og bestill

Telefon: 21 99 56 00
info@vistatravel.no

Hjemmeside

Adresse: Fridtjof Nansensplass 5 (inng. fra Roald Amundsens gate) 0161 Oslo

Vis alle tilbud i denne kategorien