Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Kjell Arild Pollestad
Ruiner i Roma
Italiensk dekket bord
Roma

Roma, Italia
4. – 8. april 2019

Roma for legeme og sjel

Dette er en reise både for dem som ønsker et intenst førstemøte med Roma, og for dem som vil nyte gjensynets gleder i en meningsfull sammenheng. Vi bryr oss ikke så meget om hvem som tegnet, hvem som bygget, hvem som malte, vi fortaper oss ikke i “severdigheter”, for det er først og fremst selve byen som er verd å se.

Det blir rikelig med føde for sjelen, og heller ikke legemet vil lide savn. Hver dag arrangeres det felles måltid på en eller annen særpreget restaurant, med innføring i noen av det italienske kjøkkens mange hemmeligheter og gleder. Også her taler Pollestad med erfaringens autoritet.

Det eneste som kreves for å følge Pollestad i Roma er et åpent og raust sinn, og raske ben. Han vil hjelpe oss til å se og oppleve denne makeløse byen, hvor arven fra Aten og arven fra Jerusalem har smeltet sammen, hvor Keiser og Galileer har rakt hverandre hånden, og hvor det moderne byliv blant fortidens utallige minnesmerker får en dimensjon og en sammenheng som ingen andre steder. Roma er enestående, og Pollestads Roma gir minner for livet, både for legeme og sjel!

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan gå 5 km i normalt gangtempo daglig.

Kjell Arild Pollestad: 
Katolsk prest og forfatter. Har studert i Oslo, Toulouse og ved Det pavelige institutt i Roma. Hans store produksjon av bøker spenner fra helgenbiografier til kokebøker, samt oversettelser av Snorre og Homer. En Italia-venn og Roma-kjenner.

Dag 1 
Avreise fra Stavanger med SAS kl. 07.00 til Oslo Gardermoen. Flybytte og videre til Roma hvor vi ankommer kl. 12.10. Felles transport til vårt hotell; Santa Chiara, som ligger midt i det historiske sentrum. Pollestad leder an under en byvandring rundt historiske gatehjørner som ender ved Pantheon. For dem som ønsker det, blir det god tid til en aperitiff på plassen foran templet, før velkomstmiddag. (M)

Dag 2 
Dagen innledes med et foredrag som skal skjerpe vårt blikk for Den evige stad. Deretter vandrer vi til Peterskirken. Etter omvisningen blir det anledning til å styrke seg med en pizza like ved Vatikanet. Ettermiddagen er til egen disposisjon, og det anbefales å vandre litt rundt på egen hånd, for eksempel til Spansketrappen, som ikke påkaller noen kommentar, siden den simpelthen bare er en trapp full av unge mennesker. Om kvelden er alle velkommen til å delta i en felles stor romersk middag på restaurant Da Sabatino. (F)

Dag 3 
Vi begynner igjen med et foredrag, før vi begir oss i vei til Kapitolhøyden, hvor vi nyter utsikten over Forum Romanum og Palatinhøyden, og Pollestad kåserer underveis. Vi avslutter vår vandring ved lunsjtid, og har ettermiddagen til fri disposisjon. Vi samles om kvelden for sammen å gå til vår middagsrestaurant. (F/M)

Dag 4 
Etter et tredje foredrag om formiddagen vandrer vi til Trastevere, går innom den praktfulle Mariakirken i hjertet av denne særegne bydelen, og fortsetter over Ponte Sisto til Piazza Farnese, Campo de’ Fiori og Piazza Navona. For dem som ønsker det, avsluttes dagen med en fireretters avskjedsmiddag på restaurant Il Buco, hvor Pollestad underholder mellom rettene. (F)

Dag 5
Felles transport til flyplassen om formiddagen. Avreise med SAS kl. 13.25 til København. Flybytte og videre til Stavanger hvor vi ankommer kl. 17.50. (F)

Hotel Santa Chiara er et godt turistklasse hotell (3*) som har den beste beliggenhet midt i det historiske sentrum. www.albergosantachiara.com

Alle rom har dusj/wc, TV, minibar og air condition.

Minimum antall deltakere er 25.

Last ned A-fordel her!

 

A-fordel:
Kr 15 940

Pris uten fordelskort Kr Kr 16 690
Du sparer: Kr 750

Inkluderet:
Fly Stavanger-Oslo-Roma-København-Stavanger med SAS  
Flysktt (utgjør kr 1541 pr juni 2018)
Fellestransport flyplass-hotell tur/retur
Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)
Byvandringer ifølge program
2 middager (M) inkl. drikke 
Norske reiseledere

Tillegg:
enkeltrom (meget begrenset) kr 1365
dobbeltrom som enkelt kr 2925
hotellskatt € 4 pr person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise

Utsolgt!

Telefon: 69 31 26 21
info@temareiserfredrikstad.no

Hjemmeside

Adresse: Temareiser Fredrikstad Postboks 58, 1601 Fredrikstad Storgt. 37 1607 Fredrikstad

Vis alle tilbud i denne kategorien