Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Piemonte
vinfat
vinglass som blir skjenket vin i
Utsikt over Piemonte en duggfrisk morgen

Piemonte, Italia
11. - 15. oktober 2018

Piemonte – Trøffelfestivalen og det gode liv i Italia

Hva er det med dette landet? Vi nordmenn har en forkjærlighet for Italia og veldig ofte velger vi å legge reisen hit. Det er noe landet har, og som vi nordmenn jakter på; det gode liv. På denne turen bor vi i byen Alba, den største byen i Langhe og berømt blant annet for vinene fra Barolo og Barbaresco. Årets trøffelfestival går av stabelen under vårt besøk, og vi får oppleve begeistringen og livet rundt dette hvite “gullet”.

Vi skal besøke vingårder og selvsagt nyte god mat og drikke, men vi skal også få tid på egenhånd til å utforske gater og torg i byen Alba. Gode restauranter er plukket ut. En reiseleder fra Temareiser Fredrikstad er med på hele turen.

Dag 1 
Vi har avreise med SAS fra Stavanger Sola kl. 06.00 med mellomlanding i København. Videre mot Milano Malpensa med ankomst kl. 10.30.
Busstransport med egen turbuss til vårt bosted Hotel I Castelli i Alba.  Reiseleder orienterer om Piemonte underveis i bussen.  Vi tar en stopp underveis på den drøye 2 timer lange bussturen.
Etter innsjekking på hotellet i Alba får vi litt tid på egenhånd.
Vi møtes i lobbyen på hotellet for en liten byvandring med orientering i Alba.

Velkomstmiddag på en hyggelig restaurant. Vi får servert flere av sesongens spesialiteter fra Piemonte, og vi har et godt utvalg av viner til maten.  
Måltider inkludert: middag 

Dag 2 
Etter en god frokost blir vi hentet av vår buss som tar oss ut av byen og mot borgen Grinzane Cavour, der de årlige auksjonene av hvit trøffel foregår. Vi møter vår lokalguide foran slottet og nyter en guidet tur i Middelalderfestningen der den tidligere statsministeren i Savoy familien bodde en stund. Museet inne i slottet er en perfekt introduksjon ikke bare til den intrikate historien i regionen, men det forteller historier om lokale tradisjoner, kultur og produkter i området. På slutten av besøket får vi litt ledig tid i «Enoteca Regionale» med viner fra hele Piemonte. Etter besøket setter vi kursen for La Morra, en sjarmerende landsby. Her tar vi en spasertur gjennom de trange gatene. Landsbyen har en fantastisk utsikt over landskapet og vi nyter utsikten og orienterer oss. Deretter besøker vi den familiedrevne vingården Costa di Bussia www.costadibussia.com.  Dette er en “tradisjonalistisk” Barolo-produsent, som lagrer vinen i store eikefat. Gården ligger utenfor allfarvei, helt omgitt av vinmarker så langt øyet rekker. Vi får smake på flere viner sammen med forretter, salami, ost, brød og dessert.

Vi drar videre gjennom vinmarkene mot byen Barolo.  Barolo ligger på en høyde i dalen, og i denne verdensberømte vinlandsbyen besøker vi det kjente enoteket der det er mulig å smake og handle de berømte Barolo-vinene.  Vi spaserer rundt slottet og borgen og i de sjarmerende gatene.  
Det blir felles middag i Alba.
Måltider inkludert: frokost, vinsmaking/lunsj og middag med vin.

Dag 3 
Frokost på hotellet. Dagen til egen disposisjon i Alba: Alba er «den hvite trøffelens hovedstad» og i helgen er det trøffel- og vinfestival i byen! Opplev folkelivet og det kjente lørdagsmarkedet i Alba, der hele gamlebyen er full av boder!  Smak og kjøp oster, pølser, skinker, alle tenkelige landsbruksprodukter – og trøfler! – fra boder og lokale produsenter. Gå på jakt i mote- og delikatessebutikkene! Utforsk gamlebyen og kirkene! Og sitt ned og unn deg noe leskende, mens du studerer folkelivet på torget.
Sesongavhengige aktiviteter med bl.a. trøffel- og vinmarkeder, festivaler og andre kulturaktiviteter pågår i helgene i Alba i hele oktober, med mange historiske arrangementer som kan oppleves rundt i middelalderbyen.  Informasjon om dette vil gis deltakerne på reisen når program foreligger.

For dere som ønsker det, tilbyr vi følgende mot et tillegg i pakkeprisen: 
Trøffeljakt – kr 625. Inkl. transport, 1 time i terrenget med engelsktalende trøffeljeger m/hund, etterfulgt av «brunsj» med smaking av trøffelprodukter, vin og vann.

Middag –  kr 950. Inkl. transport, restaurantens sammensatte smaksmeny inkl. vin på L’Argaj i Castiglione Falletto. www.argajristorante.it 
L’Argaj er omtalt i Michelin guiden:
www.viamichelin.com/web/Restaurant/Castiglione_Falletto-12060-L_Argaj-490490-41102 

Måltid inkludert: frokost

Dag 4 
Etter frokost tar bussen oss ut av Alba og mot landsbyen Barbaresco. Vi spaserer forbi slottet til Gaja-familien og til Produttori del Barbaresco.  Dette er regnet som vinverdens best drevne cooperativ. Vi nyter utsikten ved det berømte tårnet (adgang opp i tårnet på egenhånd) over landskapet og elven Tanaro. Vi besøker også det spesielle enoteket før avreise.
Vi kjører videre til en annen perle i Langhe; Neive, regnet som en av de ti fineste landsbyene i Italia (iflg. det italienske turistkontoret i Roma, ENIT), med sin historie tilbake til romertiden.  Vi inntar en lett lunsj før avreise fra Neive.

Vi fortsetter med et besøk hos den lokale, familiedrevne vingården Montaribaldi www.montaribaldi.com. Denne produsenten lagrer vinen for det meste på små franske eikefat. Her får vi smake på fire ulike viner. Montaribaldi ligger på en ås med fantastisk utsikt.
Avskjedsmiddag på en restaurant i Alba. Vi får servert typiske retter fra det piemontesiske kjøkkenet, avhengig av kokken og de lokale råvarene for sesongen. Vin, vann og kaffe er inkludert.
Måltider inkludert: frokost, lett lunsj, vinsmaking og middag med vin.

Dag 5 
Frokost og utsjekk fra hotellet. Buss fra hotellet til Milano Malpensa.
Flyavgang kl. 14.30 med SAS fra Milano til Oslo. Videre til Stavanger Sola med ankomst kl. 18.55 (bagasjen går hele veien fra Milano til Stavanger).

Måltider inkludert: frokost

 

Last ned A-fordel her!

A-fordel:
Kr 14 125

Pris uten fordelskort Kr 14 875
Du sparer: Kr 750

PRISEN INKLUDERER:
Rutefly Stavanger-København-Milano-Oslo-Stavanger med SAS  (bagasjen sjekkes helt frem – begge veier)
Flyskatt, kr 1519,- pr. desember 2017, refunderes ikke ved avbestilling
All fellestransport under oppholdet i følge program
4 overnattinger i dobbeltrom inkl. frokost
Utflukter og måltider ifølge program (2 lunsjer og 3 middager inkl. vin)
Norsk reiseleder 

TILLEGG:
enkeltrom kr 1 850

Mer info og påmelding

Telefon: 69 31 26 21

Hjemmeside

Adresse: Storgt. 37, 1607 Fredrikstad Postboks 58, 1601 Fredrikstad

Vis alle tilbud i denne kategorien