Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Hytter / telt innbyggerne bor i
mosaikk-bygg
mer mosaikk
kvinne som bader

Silkeveien, Usbekistan og Kirgisistan
5. - 18. september 2019

På Silkeveien i Sentral-Asia

Hvem har ikke drømt om å oppleve sagnomsuste byer som Bukhara, Tasjkent og Samarkand? Navnene alene vekker assosiasjoner – Silkeveien, krydderduftende markeder, kamelkaravaner i ørkenen og moskeer med turkisblå kupler. Det blir ikke mindre eksotisk når vi entrer nabolandet Kirgisistan med overnatting i jurter. Silkeveien, en av historiens viktigste handelsruter, bandt sammen de to store antikke sivilisasjonene – Europa og Den fjerne Østen.

Dag 1: Stavanger – Tasjkent

Dag 2: Ankomst i Tasjkent
Vi lander tidlig og hviler noen timer på hotellet. Etter lunsj blir det sightseeing i Usbekistans hovedstad. Utpå ettermiddagen tar vi ekspresstog som bringer oss til Bukhara – hjertet av den gamle silkeveien.

Dag 3, 4: Bukhara – I sentrum for «the Great game»
Vi utforsker Bukhara i to dager. Det var her England og Russland på 1800-tallet prøvde å få herredømme over Asia, også kalt «The great game». Vi opplever det nye og moderne Usbekistan med hurtigtog til Samarkand (ca. 2 timer).

Dag 5: Samarkand – «Juvelen i ørkenen»
Vi skal oppleve islamsk arkitektur som i sin helhet er fredet av UNESCO-verdensarv, samt storslåtte severdigheter som Bibi Khanum Moskeen og astronomen Ulugbegs observatorium.

Dagens middag spiser vi med en familie i deres hjem, et såkalt National House.

Dag 6: Fra Samarkand til Kirgisistan
Vi tar ettermiddagsflyet over grensen til Kirgisistan og lander i Bisjkek om kvelden og sjekker inn på vårt hotell i landets hovedstad.

Dag 7: En smakebit av asiatisk agroturisme
Bisjkek ligger på et platå 800 moh., og fjellkjeder på opptil 5000 moh. danner en fantastisk kulisse rundt byen. Vi skjønner fort hvorfor Kirgisistan også kalles «Sentral-Asia svar på Sveits». I kveld skal vi overnatte på et familiedrevet vertshus.

Dag 8: Chon-Kemin – Sentral-Asia sitt svar på Sveits
I dag skal vi nyte naturen og de vakre omgivelsene i Chon-Kemin. Det blir muligheter for en liten vandretur, men også en tur på hesteryggen for de som ønsker.

Dag 9: Langs innsjøen Issyk-Kul til Karakol
Ferden i dag tar oss mot Issyk-Kul, som er den høyest-liggende fjellinnsjøen i Sentral-Asia. Vi besøker et gårdsbruk som driver med hester og gårdsturisme. Vi får servert middag på gården, før vi sjekker inn på vårt stilfulle hotell i byen Karagat.

Dag 10: Fra røde klipper i Jeti-Oguz til jurtecamp i sanden
Dagens etappe går langs den sydlige bredden av innsjøen Issyk-kul. Vi gjør en avstikker inn i Jeti-Oguz-juvet der vi skal vandre i åsene. I natt skal vi bo på en jurtecamp i nærheten av innsjøen.

Dag 11: Hjemmebesøk
Dagens frokost fordøyer vi i Fairytale-Canyon, et fjellområde i magiske rødfarger. Vi besøker en jurteprodusent og studerer det imponerende håndverket bak et slikt telt. Målet vårt i dag er Naryn, en garnisonsby i 2000 meters høyde.

Dag 12: Nomadene ved Son-Kul innsjøen (frivillig utflukt)
I dag kan du bli med i retning den kinesiske grensen. Vi krysser ikke inn i Kina, men opplever noen av de høyest-liggende kjørbare fjellpassene i Kirgisistan. En nomadefamilie tilbereder et overraskende og innholdsrikt måltid – og vi lærer om hvordan nomadefolket overlever de barske klimaet.

Dag 13: Fra Naryn til Bishkek
Vi setter kursen nordover igjen. Underveis besøker vi en ullprodusent, en lokal bedrift med målsetning om å få kvinner i området i arbeid. Tilbake i Bisjkek er det tid på egenhånd, før vi samles til middag på restaurant.

Dag 14: Hjemreise


Last mned ditt A-fordel her!

A-fordel:
Kr 31 600 pr person

Prisen inkluderer:
Fly Stavanger – Tasjkent / Bishkek - Stavanger
Flyavgifter (kr 2500 med forbehold om endringer)
Hurtigtog Tasjkent – Bukhara - Samarkand
Buss i henhold til program
12 netter i dobbeltrom på hotell
12 frokoster
10 lunsjer
12 middager
1 liter vannflaske hver dag
Utflukter i henhold til program
Tips
Lokalguide på alle utflukter
Reiseleder fra Unik Travel


Tillegg:
Enkeltrom kr 3000 (kun på forespørsel)
Drikke til måltider
Visum til Usbekistan (20 USD bestilles online)
Dagsutflukt til Son-Kul inkl. transport og lunsj kr 990

Mer info og påmelding

Telefon: 38 12 03 20
reise@uniktravel.no

Hjemmeside

Adresse: Unik Travel AS Tollbodgata 6 4611 Kristiansand

Vis alle tilbud i denne kategorien