Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Plakat Oliver Twist

Sola kulturhus, hovedsalen
Premiere 21. okt. kl. 18.00. 22. okt. kl. 18.00. 24. okt. kl. 19.00

Oliver Twist

I anledning jubileet til Sola kulturhus setter Sola kulturhus, i samarbeid med Sola kulturskole, opp en teaterforestilling av romanen til Charles Dickens, Oliver Twist.

Med på laget er en lærer ved Sola kulturskole og regissør Hans Rosenquist, profesjonelle skuespiller Torfinn Nag, Nina Marlen Andersen, Arnt Olav Klippenberg, Sture Mønnich og Jan Ivar Peterson og fjorten nåværende og tidligere kulturskoleelever.

Bearbeidelse av romanen til scenemanus er gjort av Hans Rosenquist selv. 

Forestillingen tar for seg historien om den foreldreløse guttungen Oliver Twist, født i et fattighus i en by uten navn. Moren hans dør umiddelbart etter fødselen, uten å etterlate seg navn, papirer eller penger. På fattighuset, hvor Oliver vokser opp, er både mat og omsorg en mangelvare. Etter å ha blitt banket opp bestemmer Oliver seg for å rømme. Etter syv dager til fots ankommer Oliver London, utsultet og forlatt. Her blir han kjent med en bande unge lommetyver, som alle lever i skjul hos den gamle, grådige og lyssky Fagin, som raskt innrullerer Oliver i sine rekker med småskurker.

Men ved et lykketreff møter Oliver Twist godhjertede mennesker som ønsker å gi han en trygg og kjærlighetsfull oppvekst. Men hans kjennskap til Fagins virksomhet gjør at det kriminelle miljøet i storbyen raskt innhenter han. Unge Oliver havner nå i en lang rekke vanskeligheter, som inkluderer kidnapping, ran, skuddvekslinger, halsbrekkende fluktruter og kaldhjertet drap.

Dette er en historie om å velge det gode foran det onde eller i hvert fall hele tiden forsøke å gjøre de riktige valgene. Historien om Oliver Twist, gutten uten navn, gutten, som i løpet av forestillingen og sine opplevelser blir navngitt og del av en større helhet.

Arrangør: Sola kulturhus og Sola kulturskole.

Last ned ditt digitale Aftenbladkort her!

Aftenbladkortpris:
Kr 190

Pris uten fordelskort Kr 250
Du sparer: Kr 60

Bestill billetter her

Telefon: 51 65 34 60

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien