Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Barn som leker i oljemuseet
barn som leker seg i Norsk Oljemuseum
Installasjon i museet.

Norsk oljemuseum
Fast rabatt

Norsk Oljemuseum

Finn ut hvordan olje og gass ble til for millioner av år siden.

For de yngste anbefaler vi en tur i lekeplattformen vår, Småtroll. Den trenger alltid nytt mannskap til å være med i helikopteret eller ved lasterampen. For barn i skolealder har vi aktivitetsark. Her kan de voksne gå sammen med barna og løse oppgavene på aktivitetsarket.  

For de litt eldre finnes det flere vitensenteraktiviteter som de kan prøve ut. Her er blant annet “Katta-stroferommet” – en mørklagt labyrint du må finne ut av, og redningsstrømpen – om du tør!

I utstillingene kan du blant annet lære om hvorfor vi har olje og gass utenfor Norskekysten, hva oljen har betydd for norsk økonomi og samfunnsliv, teknologiske utfordringer og historiske hendelser.

Museets hovedfilm «Oljeunge» anbefales! Dette er en kortfilm som forteller den norske oljehistorien på en personlig måte. Gjennom oljeungen Thomas ser vi helt tilbake til 1969 og frem til i dag. Filmen vever en personlig familiehistorie inn i den norske oljehistorien på en finurlig og rørende måte. Bragdene og ofrene i historien til Norge som oljenasjon og dem som har jobbet i næringen vises i historiske filmklipp. Gjennom denne fortellingen følger vi Thomas på hans vei hjem til en far han ikke har snakket med på mer enn 20 år.

Norsk Oljemuseum er et museum for alle. Utstillingene forteller hvordan olje og gass blir til, funnet, produsert og hva disse ressursene brukes til. Museet gir også innsikt i teknologiske nyvinninger og i hvordan petroleumsressursene påvirker det norske samfunnet. Originale gjenstander, modeller, filmer og interaktive utstillinger formidler alt fra hverdagsliv til teknikk og dramatikk.

Det er aktivitetsdager i helger og i ferier.

Last ned ditt A-fordel her!

A-fordel:
Voksne: Kr 90. Barn: Kr 45

Pris uten fordelskort Kr 120. Barn: Kr 60
Du sparer: 25 %

Barn, studenter og pensjonister kr 45 (ord. pris kr 60) Tilbudet gjelder mandag – fredag og alle aktivitetsdager.

Åpningstider:

Juni til august: Hver dag kl. 10.00 – 19.00
September til mai: Mandag – lørdag kl. 10.00 – 16.00, søndag kl. 10.00 – 18.00

For mer info

Telefon: 51 93 93 00
post@norskolje.museum.no

Hjemmeside

Adresse: Kjerringholmen 4004 Stavanger

Vis alle tilbud i denne kategorien