Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

padletur i Kroatia
camp i strandsonen
Borg sett fra sjøsiden
Kirke sett fra sjøsiden

Kroatia
24. juni - 1. juli 2018

Kajakk i Kroatia

Dag 1: Ankomst Kroatia 
Ved landing i Zagreb møter vi en hyggelig representant fra vår lokale partner i Kroatia. Vi kjører deretter til øyen Rab. 
Etter innsjekk vil vi ha en sightseeingrunde i den 2000 år gamle byen før vi har en gjennomgang av programmet og en tradisjonell middag servert i en lokal taverna. 
Om det er ønskelig så kan middagen bli laget av og servert hos guiden vår. 
Overnatting: Gjestehus
Måltider: Middag

Dag 2: Eventyret starter
Vi tar en kort kjøretur til startpunktet som er på Pudarica stranden. Herfra vil vi padle langs strender med rød sand, passere små ferjeleier før vi kommer til ‘’Naked rock’’ området. Her gror det ingen trær så fra noen utkikkspunkt ser det ut som et månelandskap. Etter en stund vil vi padle inn i området som er overtatt av den geologiske nasjonalparken. Vi tar en god lunsjpause på Pebble stranden før vi fortsetter mot dagens mål til fots. Vi skal i dag campe rett under den høyeste toppen av Rab som er 408moh. Vi får servert middag under stjernene med utsikt mot Velebit fjellkjeden. 
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 3: Geo-Park og Prison Island
Når solen stiger over Velebit fjellene og lukten av kaffe fyller leirplassen blir vi vekket. En ny dag med utforsking står for tur. I dag skal vi utforske den andre delen av den geologiske parken i tillegg til grotter og strender. 
Etter litt mer padling kommer vi til Lopar-halvøya hvor de hvite sandstrender smelter sammen med furuskog og sanddyner formet av vinden og erosjonen. Dette er også en del av de geologisk parkere.
Vi vil ha en kort hvile på sørsiden og padle rundt til østsiden mot de bratte klippene med utkikk mot Griffin Vultures. Vi vil slå leir i hovedbukten.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 4: St.Gregory – St.Nicolas 22km
Etter å ha våknet opp under furutrærne får vi mulighet til en kort utforskning av denne øya. Vi vil besøke et tidligere jugoslavisk politisk fengsel og lære litt om det. Det er fortsatt mange bygninger igjen så vel som gården av Fig-trær og terapeutiske urter som salvie og timian. Vi vil deretter padle over kanalen til øya Prvich hvor vi vil ha en kort pause. Her er det tid til å utforske denne største kroatiske øya hvor Griffon-gribbene hekker, men også å nyte synet av de spektakulære klippene og fjellformasjonene. Lunsj vil bli servert på stranden. To og en halv time etter lunsj setter vi opp teltene i St.Nicholas Bay på den største kroatiske øya.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 5: En ny dag på havet
Etter frokost padler vi langs mange bukter og strender før vi når landsbyen Baska. Vi skal ha en kort lunsjpause før vi padler mot dagens mål – byen Krk. Når vi kommer til byen, vil vi padle forbi flere fantastiske strender med utsikt over øya Cres og Plavnik. Etter at teltene er satt opp på den offentlige campingplassen, besøker vi Krk sin gamleby og spiser middag i den lokale tavernaen.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 6: Plavnik øya
I dag skal vi padle over kanalen for å nå øya Plavnik. Vi vil utforske øyen før vi når deres leir i den gamle og mystiske eiketreskogen. Det var en liten landsby på toppen av øya og de resterende er fremdeles der, så vel som de gamle kirkenes ruiner. Herfra har vi utsikt over hele padleruten vi har tilbakelagt langs 4 øyer, og vi har enda en øy til som skal utforskes.
Overnatting: Telt
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 7: Siste dag med padling
I dag er vår lengste padledag, så vi må stå opp litt tidligere enn vanlig. Etter frokost vil vi padle en liten stund for å komme til hekkeområdet av Griffon Vultures. Vi har ikke lov til å lage noe bråk her. Her er det fint å følge med på fuglene med kikkert. Det neste steget er å padle over den lille kanalen for å nå vår sjette øy. Vi tar oss langs den vakre kystlinjen med fine, små strender og det fantastiske er det vi vil legge merke til hvordan skogslandskapet plutselig endrer seg, og det er fordi vi passerer 45. parallell. Vi tar noen stopp på veien før vi når dagens mål, stranden på Beli. Fra her kjører vi den bratte veien til byen Beli. Beli har 45 innbyggere, men det nummeret er lavere om vinteren.
Vi vil ha privat innkvartering i familiehus, ved siden av Griffon Vulture Sanctuary.
Måltider: Frokost, lunsj og middag

Dag 8: Hjemreise
Vi spiser frokost før vi starter på hjemreisen til Norge. Vi blir transportert til flyplassen i god tid før avreise. 

 

A-fordel:
Kr 19 900

PRIS INKLUDERER

Norsk turleder fra Ekspedisjonsreiser
Fly fra Stavanger til Oslo - Stavanger
Fly fra Oslo - Zagreb/Rijeka - Oslo
Transport fra/til flyplass
All mat fra middag på dag 1 til frokost på dag 8.
Overnatting i gjestehus/hotell på dag 1 og 7.
Inngangsbilletter til nasjonalparken
Profesjonelle lokale guider
Kajakk, paddelåre og spruttrekk
Telt m/ sovepose og liggeunderlag


IKKE INKLUDERT

Drikkervarer og personlige utgifter
Enkelte måltider som ikke er nevnt i program.
Enkeltrom.
Tips til guider og annet personell.

Mer info og bestill

Telefon: 919 00 530
info@ekspedisjonsreiser.no

Hjemmeside

Adresse:   

Vis alle tilbud i denne kategorien