Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Julemarked
Bygninger som ser ut som adventskalendere
flott, gammel borg
vinkjeller med julepynt og vintønner

Tyskland
2. - 6. desember 2018

Julemarkedscruise på Mosel

Opplev førjulsstemningen i noen av Tysklands mest sjarmerende vinbyer. Cruiset starter i Bernkastel-Kues og derfra seiler vi til to av de mest populære perlene langs Mosel – Traben-Trarbach og Cochem, før cruiset ender i Koblenz. Bindingsverkshus og vakre bygninger fra middelalderen danner en særpreget ramme rundt de tradisjonelle julemarkedene. 

Høydepunkter:

  • Bernkastel-Kues med sin pittoreske gamleby og et av Tysklands vakreste julemarkeder 
  • Julemarkedet i vinkjellerne i Traben-Trarbach
  • Cochems gamleby med bindingsverkshus og vinstuer 
  • Koblenz – der Mosel og Rhinen møtes
  • Elegant, førsteklasses skip


Dag 1: Stavanger – Frankfurt – Bernkastel

Reiselederen tar imot deg på Sola. Vi flyr med KLM via Amsterdam til Frankfurt. Videre med buss til Bernkastel, der MS Leonora venter. Kjøretiden er knappe to timer. Etter at vi har funnet oss til rette om bord  og i lugaren, tar vi en tur i land for å besøke byens julemarked. Det er ikke mange steder som slår Bernkastel når det gjelder julestemning. Byens julemarked ligger i de julepyntede, smale gatene fra torget til den gamle byporten, Graacher Tor, og består av rundt førti vakkert dekorerte treboder. Markedet bidrar til en nesten magisk atmosfære i den allerede svært pittoreske byen. På markedsplassen er et av de gamle bindingsverkshusene for anledningen gjort om til en stor adventskalender hvor treskoddene foran vinduene er nummerert fra 1 til 24. Hver kveld i adventstiden åpnes en av lukene, og det blir høytlesning av et adventsdikt eller liten historie.
Før middag inviteres vi på en velkomstdrink og kanapeer i salongen. Skipets danske cruisesjef ønsker oss velkommen om bord og går igjennom sikkerhetsprosedyrene. Skipet ligger ved kai over natten, og de som ønsker kan også ta seg en kveldstur i land på egen hånd. 

Dag 2, mandag 3. desember
Bernkastel-Kues – Traben-Trarbach

Bernkastel-Kues er en av Tysklands mange dobbeltbyer, og har vært forent med bru over Mosel siden 1905. Høyt hevet over Bernkastle kan man se ruinene av Landshut­borgen. Den ble bygget av erkebiskop Heinrich von Vinstingen i 1277, men ødelagt av en brann i 1692. Den gamle bykjernen i Bernkastel er svært sjarmerende med bygninger som kan dateres tilbake til senmiddelalderen. Markedsplassen i hjertet av byen er omkranset av gamle bygninger og bindingsverkshus, deriblant rådhuset i renessansestil fra 1608. Du har mulighet til å utforske byen videre om morgenen. 
Midt på dagen kaster skipet loss og cruiset begynner. Noen få timer senere kommer vi til Traben-Trarbach. Den lille vinbyen ligger midt i Moseldalen, i delstaten Rheinland-Pfalz. Selv med omkringliggende områder er innbyggertallet bare litt over seks tusen. Traben-Trarbach besto opprinnelig av to byer, beliggende på hver sin side av elven. Etter bybrannen i Trarbach i 1858 og i Traben i 1879, ble begge byene gjenoppbygd i jugendstil. I 1898 ble Trarbach og Traben forbundet med bro over Mosel.
Julemarkedet i Traben-Trarbach heter Mosel-Wein-Nachts-Markt (Mosel vin-nattmarked), og ligger i byens historiske vinkjellere. Det er fascinerende å forlate de kalde bygatene og gå ned i de lune og romantisk opplyste vinkjellerne. La deg fortrylle av  duften av granbar, glühwein og brente mandler. Her kan du kjøpe kulinariske spesialiteter, vinrelaterte produkter og håndverksprodukter av høy kvalitet. Det underjordiske julemarkedet i Traben-Trarbach er det eneste av sitt slag i Tyskland, og den spesielle atmosfæren gjør dette til en uforglemmelig opplevelse.
Skipet ligger ved kai i Traben-Trarbach til neste dag.

Dag 3, tirsdag 4. desember
Traben-Trarbach – Cochem

Tidlig om morgenen fortsetter cruiset. Med skrånende vinmarker, borger og små landsbyer er Moseldalen en sann eventyridyll å seile gjennom. Etter lunsj kommer vi til Cochem, en liten by typisk for området. Cochems sjarmerende gamleby ligger langs elvebredden og består av trange gater, bindingsverkshus og mange små vinstuer. Ovenfor byen troner borgen Reichsburg Cochem fra 1100-tallet. Borgen ble ødelagt av franske tropper i 1689, men bygd opp igjen i nygotisk stil på slutten av 1800-tallet. 
MS Leonora ligger ved kai i Cochem til neste morgen, så vi får god tid til å utforske byen. Besøk gjerne en av Cochems mange vinkneiper og smak på den lokale vinen.

Dag 4, onsdag 5. desember
Cochem – Koblenz

Mens vi spiser frokost fortsetter vår ferd på Mosel mot cruisets siste havn. Vi ankommer Koblenz etter lunsj. Koblenz ligger der Mosel renner ut i Rhinen, og var en av de tyske byene som ble hardest rammet av bombetoktene under andre verdenskrig. Byen er siden blitt gjenoppbygd og fremstår i dag som en blanding av nytt og gammelt.
Før  middag er det mulig å ta en tur i land for å  besøke Koblenz historiske julemarked i Altstadt (gamlebyen). Det er også mange hyggelige butikker i byens lange gågate.  Skipet ligger ved kai i Koblenz over natten.

Dag 5, torsdag 6. desember
Koblenz – Frankfurt – Stavanger

Et stemningsfullt julemarkedscruise på Mosel er over for denne gang. Etter frokost sier vi farvel til skipet og setter oss i bussen som skal kjøre oss til flyplassen i Frankfurt. Kjøreturen tar cirka en og en halv time. Vi flyr med KLM via Amsterdam tilbake til Stavanger med ankomst sent om kvelden.

Last ned ditt A-fordel her!

 

A-fordel:
Fra kr 11 330

Pris uten fordelskort Fra kr 12 330
Du sparer: Kr 1000

Prisen inkluderer:
• Fly Stavanger–Frankfurt t/r med KLM
Flyskatter (kr 824 pr februar 2018)
• Transport flyplass–skip t/r
• Fire netters cruise i utvendig lugar
• Havneavgifter
• Helpensjon om bord fra middag første
dag til frokost siste dag
• Velkomstdrink og kanapeer
• Kaffe/te-stasjon hvor man kan hente
drikke hele døgnet
• Norsk reiseleder fra Vista Travel

Prisen inkluderer ikke:
• Drikkevarer (det er mulig å kjøpe drikkepakke om bord)
• Tips til skipets mannskap
• Reise- og avbestillingsforsikring
Tips (Tips er frivillig, men også en viktig del av inntektene til de ansatte. Rederiets anbefaling er syv euro pr person pr dag til besetningen om bord, og cirka én euro hver til lokale guider og sjåfører på utfluktene).

Utsolgt!

Telefon: 21 99 56 00
info@vistatravel.no

Hjemmeside

Adresse: Fridtjof Nansensplass 5 (inng. fra Roald Amundsens gate) 0161 Oslo

Vis alle tilbud i denne kategorien