Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Dødehavet
Flere ruiner
ruiner
flott strand

Jordan
5. - 12. mars 2019

Jordan – historie og kultur

Bli med på en rundreise med mye historie og kultur. Opplev fantastisk natur, den glemte kongebyen Petra med mer.

Dag 1: Stavanger-Oslo-Istanbul-Amman
Vi møter reiseleder på Stavanger lufthavn Sola og sjekker inn. Ferden går til Istanbul via Oslo og videre til Jordans hovedstad Amman. Vi blir fraktet med buss til Ayass hotel. Hotellet har gode rom med bad, wifi, velværeavdeling, svømmebasseng og restaurant.

Dag 2: Amman-Ajlun-Jerash-sightseeing i Amman
I dag skal vi til Ajlun og se festningen som er en av de best bevarte eksempler på middelalder-, arabisk- og militær arkitektur i Midtøsten. Utsikten er upåklagelig inn mot Jordan-dalen. Turen forsetter til den gresk-romerske byen Jerash eller Østens Pompei med sine tusen kolonner. Den sies å være den best bevarte by i romersk arkitektur utenfor Italia. Jerash sin blomstringstid kan vi se av de mange kolonner i hovedgata og den ovale Piazza. På ettermiddagen kjører vi tilbake til Amman og skal være med på rundtur i byen med besøk i ruinene av Ammans romerske teater, og Umayyad Palasset. Turen inkluderer besøk ved Arkeologisk og Folkloremuseene. Det blir og tid på egenhånd til å spasere rundt i Gamlebyen. Tilbake på hotellet møtes vi til middag.

Dag 3: Amman-Madaba-Mt. Nebo-Wadi Mujib-Kerak-Petra
Kings Highway er en gammel rute som fremdeles har merker etter kjøpmenn, militære og pilgrimmer som har krysset veien gjennom århundrer. Denne veien var en del av Silkeveien. Vi besøker også den kristne byen Madaba, som er kjent som “Mosaikkbyen”. Videre skal vi til St. George Ortodokse kirke, hvor vi vil se mesterstykke av Madaba samt et bysantinsk mosaikk-kart av det Hellige Land. Kartet speiler det 6. århundre og viser Jerusalem og andre byer. I den arkeologiske parken ser du ruiner av flere bysantinske kirker, inkludert mosaikken av Jomfrukirken. Senere drar vi til Mt. Nebo, som sies å være et av de mest hellige steder i Jordan. Det antas det var her Moses klatret fra Moabdalen og hvor Gud viste ham det Hellige landet. Turen fortsetter via Wadi Al Mujib, en dyp dal med en fantastisk utsikt. Vi fortsetter til byen Kerak hvor vi besøker Korstogss slottet, med historie fra bysantinsk tid til Manluk perioden.

Vi bor i oldtidsbyen Petra, innsjekk ved Hyatt Zaman hotell. Middag.

Dag 4: Petra
Petra, beskrevet som “den rosarøde byen, halvparten så gammel som tiden”. Byen ble grunnlagt av Nabatanerne for 2000 år siden. Den massive arkitektoniske strukturen og de multifargede steinene er en attraksjon. Turen starter med en tur på hesteryggen og deretter en spasertur gjennom Siq, en lang trang kløft mellom to overhengende kløfter. I enden av Siq blir vi fortryllet over Petras mest berømte monument, Treasury. 

Dag 5: Petra-Wadi Rum-Aqaba
Wadi Rum, Jordans største ørken og en av de mest spektakulære ørkenlandskap i verden. Det blir Jeeptur i Wadi. Turen forsetter til Gulfbyen Aqaba. Ettermiddagen er til egen disposisjon. Det blir innsjekk ved Mövenpick Resort & Residence Aqaba hotel, halvpensjon. Hotellet ligger i sentrum av Aqaba i kort gangavstand fra Rødehavet. Vi kan benytte den private stranden, flere utendørsbassenger, ulike spisesteder og barer.

 

Dag 6-Aqaba-Dødehavet
Frokost og utsjekk. Vi besøker Bethany, stedet der Jesus ble døpt av Johannes Døperen. Vi fortsetter til det mineralholdige Dødehavet. Tid på egenhånd. Innsjekk ved Dead Sea Spa Hotel, halvpensjon. Hotellet ligger i kort gangavstand fra stranden og har terrasse med utsikt over Dødehavet.

Dag 7: Ved Dødehavet
Dagen er til egen disposisjon, og vi blir transportert til flyplassen om kvelden. Flyet drar fra Amman til Istanbul, videre til København direkte til Stavanger med ankomst dag 8 kl. 13.15.

Påmeldingsfrist: 14. desember 2018

A-fordel:
Kr 21 490 pr person

Pris uten fordelskort Kun for abonnenter

PRISEN INKLUDERER
Flyreisen tur/retur
Reiseleder fra Boreal Reiser
Velkomstassistanse
Porterage på flyplassen
Busstransport under oppholdet
Lokalguide
7 netter i delt dobbeltrom på 4****hotell
7 frokoster
7 middager
Utflukt til Wadi Rum i4WDbiler, 3 timer
Utflukter som beskrevet
Visum

TILLEGG
Enkeltrom: kr 3682
Drikkevarer til måltider
Måltider som ikke er nevnt i program
Tips

Mer info og bestill

Telefon: 51 82 02 10
reiser@boreal.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien