Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

utsikt over Jerusalem
kvinne som bader i Dødehavet
grønne, frodige åkrer på landet
jerusalem

Israel
10. - 17. mars 2019

Israel – en før-påske tur

På denne rundturen i Israel har vi litt ekstra fokus på hendelsene som ligger til grunn for vår påskefeiring. Forøvrig blir det flott natur, bading i Dødehavet, god mat og vin, samt innblikk i dagens Israel. Påskefeiringen vil aldri bli den samme etter du har opplevd Jerusalems gamleby med egne øyne.

DAG 1: Ankomst Tel Aviv
Oppmøte på Sola flyplass hvor din Boreal Reiser reiseleder bistår med innsjekking. Avreise med fly kl. 06:00, via København og Istanbul, ankomst Tel Aviv kl. 21:35. Ved ankomst drar vi umiddelbart til hotellet for innsjekk og avslapping. Overnatting i Tel Aviv (1 natt).

DAG 2: Caesarea til Haifa
Vi kjører langs kystslettene til Caesarea, den gamle romerske hovedstaden i regionen. Vi ser den romerske havnen, akvedukten, og amfiteateret som har blitt restaurert. Videre til Megiddo, som i Bibelen nevnes som stedet hvor “det endelige slaget”  Harmagedon skal stå. Vi stopper innom druser-byen Daliyat al-Karmel før vi ankommer kystybyen Haifa. Vi får panoramisk utsikt over Haifabukten, Baha’i hagene og Den gylne kuppelen.  Overnatting Tiberias (2 netter).

DAG 3: Golanhøyden og vinsmaking
Etter frokost drar vi til Safed, en by som ligger 990 moh. og med det er den mest høytliggende byen i landet. Legenden sier det var en sønn av Noah som grunnla Safed etter syndefloden. Videre til Golanhøyden for å se gamle syriske bunkere, og byen Quneitra som ble erobret av israelerne under seksdagerskrigen. Vi besøker også Golan vingård for smaking, omvisning og en multimediepresentasjon om historien til området.

DAG 4: Galilea og Nasaret
Vi skal til Nasaret, den største og mest moderne arabiske byen i Israel. Bebudelseskirken minner om et fyrtårn og er Midtøstens største kirke, og er synlig på lang avstand. Bibelen sier det var i Nasareth Jesus vokste opp og erkeengelen Gabriel viste seg for jomfru Maria. Vi besøker også klippen hvor Jesus skal ha holdt sin bergpreken. Ferden fortsetter vi Beit Shean og Beit Alfa for å se restene av den antikke synagogen. Innsjekk på hotell i Jerusalem (4 netter).

DAG 5: Jerusalem (nybyen)
Jerusalem har stor religiøs og historisk betydning innenfor religionene jødedom, islam og kristendom. Vi begynner med besøk til Israel museum, stedet hvor de berømte Dødehavsrullene stilles ut. Vi fortsetter med omvisning i Knesset, den israelske nasjonalforsamlingens tilholdssted, og Yad Vashem – det offisielle minnesmerket for Holocaust. Vi kjører gjennom Mea Shearim, og lærer om det unike levesettet til de ultra ortodoxe. Etter middag blir det et spektakulært lys og lydshow ved Davids tårn som viser Jerusalems historie.

DAG 6: Jerusalem (gamlebyen)
Dagen begynner med en fantastisk utsikt fra Oljeberget, høyden med oliventrærne ligger rett overfor Getsemanehagen.  Resten av dagen skal vi utforske gamlebyen. Vi besøker kong Davids grav og rommet hvor Jesus og disiplene hadde det berømte siste måltidet. Vandring gjennom det nyrestaurerte jødiske kvarteret og det som var byens hovedgate for 1500 år siden, via Dolorosa, til Den hellige gravs kirke. Kirken ligger på Golgata og inneholder graven hvor Jesus ble lagt etter sin død. Vi fortsetter til Betlehem og ser bl.a. Fødselskirken, stedet for Jesu fødsel.

DAG 7: Masada og Dødehavet
Ferden går gjennom den judeiske ørkenen mot Dødehavet, det laveste punktet på kloden, nesten 400 meter under havet. Vi stopper på Qumran for å besøke stedet Dødehavsrullene ble funnet, og kjører videre langs Dødehavets bredd til Masada. Vi fraktes med kabelbane til festningen hvor Selotene forgjeves kjempet sin siste kamp mot romerne. Til slutt bader vi i Dødehavets mineralrike og helsebringende vann, en opplevelse utenom det vanlige.

DAG 8: Hjemreise
Tidlig avreise til Ben Gurion flyplass i Tel Aviv for insjekk. Avreise kl. 08:55, via Istanbul og Oslo, ankomst Stavanger kl. 19:10.

Påmeldingsfrist 7. januar 2019

Norske borgere får gratis turistvisum (B2) for en periode på opptil tre måneder ved innreise til Israel. Det er derfor ikke nødvendig med forhåndsvisum.

A-fordel:
Kr 23 350 pr person i dobbeltrom

PRISEN INKLUDERER:
Reiseleder fra Boreal reiser
Flyreise Stavanger – Tel Aviv t/r
Overnatting 7 netter på 4* hoteller, inkl. frokost
7 middager på hotellet
Israelsk (engelskspråklig) reiseleder under hele oppholdet i Israel
Program og utflukter som beskrevet, inkl. flere inngangsbilletter
Lunsj D2
Omvisning på vingård inkl. vinsmaking
Lyd og lysshow på David museet
All transport med egen buss iht. til programbeskrivelse

IKKE INKLUDERT:
Enkeltromstillegg 7 netter: kr 4 640
Drikke på måltidene
Tips til sjåfør (3$ per dag) og lokalguide (5$ per dag). Samles inn på slutten av turen

Mer info og bestill

Telefon: 51 82 02 10
reiser@boreal.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien