Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Skottsk storfe
marker på landsbygda
Hus ved kysten

Skottland og Hebridene
20. - 27. mai 2019

Isle of Skye og Hebridene: Fottur til øyene i vest

  Det er ikke bare fordi det høres fint ut at vi kaller disse øyene for juveler. Det bunner nemlig i en gammel legende…

  Hør bare: Etter at Gud hadde skapt verden på seks dager,  hadde han glemt noen juveler han hadde liggende i lommen. For ikke å bryte regelen på hviledagen mer enn nødvendig, skilte han seg med de verdifulle, vakre steinene på den enkleste måten: Han åpnet simpelthen et vindu i himmelen og lot juvelene falle – i sjøen. De la seg pent på rad i Atlanteren, vest for Skottland.

  Dit skal vi! Her er noe av det du kan glede deg til:

  • Fottur på Isle of Skye med eventyrlig utsikt og piknik i orkidérike enger.
  • Se hvor ekte tweed kommer fra og besøk på whiskeyfabrikk.
  • Vandringer gjennom grønne heder og forbi eldgamle steinhus.
  • Den mystiske steinsirkelen i Callanish – rundt 5000 år gammel.
  • Hvite strender og fantastisk, skiftende lys.

  Ingen tvil om at disse øyene er et spesielt sted. Da dr. Johnson, forfatteren av A Dictionary of the English Language, bestemte seg for å forlate sin behagelige tilværelse i London og reise til Hebridene, protesterte kona til reisefølget hans, James Boswell. Hva hadde den aldrende mannen å bestille på disse øyene vest for Skottland?

  Hun ble avspist med følgende svar: «Madam, vi reiser ikke dit for å oppsøke paradis – vi drar dit for å oppleve noe annet enn vi vanligvis pleier.» 

  Utdrag fra boka «Øyene i Vest» av Kirsti MacDonald Jareg – også beretningen om legenden er hentet herfra.

  Dag 1: Stavanger – Fort William
  Avreise fra Stavanger med direkte fly til Aberdeen. Her venter vår buss og vi kjører mot Fort William.

  Dag 2: Skye – fottur Black Cullins – Tarbert
  I dag skal vi reise til Isle of Skye hvor vi har vår første fottur men først tar vi fergen fra Mallaig til Armadale. Dagens fottur, som er på Skye, starter med en stigning på nesten 400 høydemeter ved Black Cuillins. Fra det høyeste punktet har du en panoramautsikt over en stor del av sentrale Skye verdt å meditere over en stund. Pikniklunsjen dekkes opp på de orkidérike engene i slutten av vandringen. Etter en fin fottur skal vi reise fra indre Hebridene til ytre Hebridene. Fergen fra Uig til Tarbert.  Middag under overfarten til Tarbert som er hovedstaden på øya «Harris». Distanse: 8 km / 3-3,5 time.

  Dag 3: Fottur Huiseabhal Mor ridge, Huisinish
  Vi starter dagens tur fra den fantastiske sanden av Huisinish og følger kysten en stund før vi kommer til en ny spektakulær strand. Videre stiger vi oppover i høyden hvor vi på toppen får en flott utsikt mot øya St. Kilda. Distanse: 13 km / 4-5 timer.

  Dag 4: Harris Tweed – Harris Distillery
  I dag skal vi besøke Harris Tweed. Noen som husker kriminalinspektør Hermansen i Olsenbanden-filmene? I Skottland gikk stoffet under navnet «tweel», en skotifisering av det engelske «twill», men da handelsmannen James Locke bestilte en forsendelse av stoffet i 1826, leste han «tweed» i stedet for «tweel» og det ble navnet på stoffet heretter. Videre går turen til Isle of Harris Distillery med historie om whisky fabrikken og en smaksprøve. Vi tar fottur på ettermiddagen.

  Dag 5: Fottur Urgha – Rhenigidale
  Frokost før avreise. Dagens vandretur starter ved den gamle stien ved Urgha hvor vi går til Rhenigidale. Under vandreturen får vi en vakker kystutsikt. Videre går turen mot Todun med retur langs en gammel sti over Braigh an Ruisg og til Lochanan Lascadail. Stornoway er den nordligste byen på ytre Hebridene som ligger på øya Isle of Lewis som er den største øya på Ytre Hebridene. Vi kjører til vårt hotell i Stornoway.  Distanse: 19 km / 6 timer

  Dag 6: Callanish og Callanich Standing Stones
  Vi møter vår lokalguide som skal bli med oss på dagens tur. Vi kjører til Callanish hvor vi tar vår første stopp ved Callanish Vistor Centre og Callanich Standing Stones. Et besøk ved steinene i Calanais er alltid fantastisk, og kan være en spesiell opplevelse alt etter hva tid på året en besøker de.

  Dag 7: Stornoway – Aberdeen
  Vi inntar en tidlig frokost før vi skal ta fergen til Ullapool. Turen går mot Inverness hvor vi tar en stopp. Elven Ness har gitt navn til Skottlands mest berømte sjø og byen Inverness, som ligger der høylandet møter havet. Turen fortsetter til Aberdeen og til vårt hotell som ligger rett ved flyplassen.

  Dag 8: Aberdeen – Stavanger
  Formiddagsfly hjem til Stavanger.

  Last ned A-fordel her!

  A-fordel:
  Fra kr 22 490

  Prisen inkluderer:
  Fly Stavanger – Aberdeen t/r med WF
  Lokal transport
  7 overnattinger med frokost
  6 middager på hotell
  1 middag båten fra Uig til Tarbert
  2 lunsjpakker
  2 lunsjer
  Ferge Ullapool/Stornoway
  Ferge Tarbert/Uig (Isle of Skye)
  Entre Harris Tweed, Isle of Harris Distillery
  Engelskspråklig lokalguide 4 av dagene
  Reiseleder Mette Helen Østerhus

  Tillegg:
  Enkeltrom kr 3850
  Drikke til maten
  Lunsjer som ikke er beskrevet
  Reise- og avbestillingsforsikring

  Mer info og bestill

  Telefon: 24 14 94 00
  post@escape.no

  Hjemmeside

  Vis alle tilbud i denne kategorien