Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Grønlands bygd
Grønlandsis
ung pike
Hun som speider utover havet

Grønland
10. juli – 17. juli 2018

Grønland, fottur og opplevelser

Bli med på en annerledes aktivitetsferie!

Vi vet om et sted… og det stedet vil vi gjerne vise deg. Vi snakker selvsagt om Grønland, verdens fineste land mener mange. Dette er en tur du ikke vil gå glipp av – vi kan love deg store og annerledes opplevelser – på fotturene, fra 4-hjulstrekkere, fra båt. Grønland er alt fra midnattssolens milde vind til sensommerens knallfarger, høstens mørke netter med dansende nordlys og vinteren med knitrende snø. Grønland – alltid flott og i øyenfallende!


DAG 1: Stavanger – København – Kangerlussuaq
Avreise fra Stavanger via København til Kangerlussuaq. Vi overnatter på Hotel Kangerlussuaq, som ligger i en del av flyplassbygningen.


DAG 2: Tur til innlandsisen
I dag blir vi med til innlandsisen, og vi kjører i 4-hjulstrekkere gjennom et variert og spennende landskap. Tett ved innlandsisen passerer vi et fantastisk morenelandskap. Ved enden av veien går vi opp på selve isen -en unik opplevelse! Vi tilbringer litt tid i denne enorme isverdenen før vi returnerer til våre kjøretøy. Underveis på turen er det gode sjanser for at vi kan se reinsdyr, moskusokser og alt etter sesongen, mange fuglearter og blomster. Middag spiser vi i kveld på Restaurant Roklubben som ligger ved fjellet nær Lake Ferguson. Varighet: 5 timer.


DAG 3: Fottur til Granatfjellet
I dag skal vi på fottur til Granatfjellet. I bil/buss blir vi kjørt til toppen av Tacan, fjellet sør for Kangerlussuaq. Herfra kan vi virkelig nyte utsikten! Videre går turen rundt om Store Saltsø. Vi går mest nedover, selv om vi også har noe stigning. Etter ca. 2½ – 3 timer er vi fremme ved Granatfjellet. Nå begynner vi jakten på den røde edelsteinen av granat. Denne steinen blir det laget fine smykker av. I dag har vi medbrakt matpakke på turen. I dette området holder vandrefalken til i reir ved fjellet, og er vi heldige kan vi kanskje både høre og se dem! Det hender også at vi møter moskusokser i fjellet. Turen går tilbake langs Lake Ferguson. Sannsynligvis ser vi den flotte islomen, som har reir langs sjøkanten. Ved enden av innsjøen blir vi hentet av bil/buss som kjører oss tilbake. Varighet: ca. 8 timer, Høyde: +300/-300


DAG 4: Kangerlussuaq – Ilulissat
I dag flyr vi videre fra Kangerlussuaq til Ilulissat. Herfra kjøres vi til Hotel Hvide Falk for innkvartering de neste 3 nettene. Jakobshavn ble grunnlagt i 1741 og er i dag Grønlands tredje største by med over 4500 innbyggere. Vi blir med på en kulturhistorisk byvandring etter ankomst. Mange sier «Jamen, vi kan da sjøl gå rundt i byen?” Ja, det kan du helt sikkert, men på en kulturhistorisk byvandring går vi et spadestikk dypere. Start dine opplevelser med å få en dypere forståelse av Grønlands kultur og historie, noe som setter alle andre opplevelser på Grønland i et større perspektiv. På denne byvandringen forteller guiden byens historie, om den grønlandske kulturen og om det moderne liv 300 kilometer nord for polarsirkelen. Vi besøker underveis fiskerne på havnen, selgerne på „brettet“ og passerer Knud Rasmussens fødehjem samt den gamle trekirken Zionskirken. Varighet: ca. 2 timer

På ettermiddagen blir vi med på isfjordsvandring. Ilulissats flotte isfjell danner kulissen for den gamle boplassen Sermermiut beliggende halvannen kilometer syd for byen. Gjennom 4000 år gammel bosetning er det forskjellige inuitkulturer ,og i dag kan man ennå se rester av disse som vitner om deres tilstedeværelse. Vi hører historien om grønlendernes liv og skikk før europeernes ankomst, vi ser ruiner og kan nå merke permafrosten med våre egne hender. Hvert år den 13. januar vandrer byens befolkning ut til „Holms bakke“ ved isfjorden for å synge solen velkommen etter den lange mørke polarnatten. Etter et par timers vandring, hvor guiden har vist og fortalt oss om boplassen Sermermiut, kællingekløften og de gamle inuitgravene, tar vi på denne utflukten frokostpause på Holms Bakke. Vandreturen går deretter videre langs Isfjorden, og guiden forteller oss om flora, fauna, geologi og ikke minst historien om den allesteds nærværende isen! Varighet: 4-5 timer, Høyde: +200/-20

DAG 5: Dagstur til Eqi
Eqip Sermia står i dag på menyen, den kalvende isbreen! Få steder på Grønland er så flott som Eqi-breen som renner ut i fjorden 80 kilometer nord for Ilulissat. Med båt er det mulig å komme helt inn til kanten av breen og oppleve kalvingen. Bråket når isbreen kalver er enormt og synet en opplevelse! På turen til Eqi seiler vi i moderne turistbåter. Turen går nordpå langs kysten, forbi Bredebugt, bygda Oqaatsut og det store fjordsystemet Pakitsoq hvor hvaler og seler ofte boltrer seg. Videre gjennom Ataa Sund som er omkranses av høye, steile fjell med fugleliv og vannfall. Våre sikre skip ligger omtrent to timer foran breen og venter på kalvinger. Her serveres vi en god frokost. Dette er en heldagstur hvor du virkelig gis mulighet til å fordype deg i opplevelsen og seilasen i det isfylte farvannet.

Seilturens lengde til og fra Glacier Lodge Eqi kan variere mellom 2 – 5 timer per vei, avhengig av hvilken båttype vi har. Oppholdet ved breen Eqip Sermia varer rundt 2 timer. Varighet: ca. 8- 12 timer

DAG 6: Bygda Oqaatsut og vandring til Ilulissat
Isolerte små bygdesamfunn er spesielt for Grønland. De har både internett og flatskjerm i bygdene, men livet leves i et annet tempo. For bare en generasjon siden bodde størstedelen av den grønlandske befolkning i de mange små bygdene som lå som en perlerekke langs kysten. I dag bor de fleste i byene, men omkring Ilulissat ligger det ennå fire livskraftige bygder. En av disse er Oqaatsut også kjent som Rodebay. Gjennom flere århundrer var stedet Oqaatsut tilholdssted for hollandske hvalfangere, herav navnet Rodebay. Den dag i dag trekkes det jevnlig hvaler på land i denne gamle bygda. Naturskjønn plass, ca. 15 kilometer nord for Ilulissat, ligger denne bygda som i dag har 45 innbyggere, egen skole, kirke, kjøpmann og den lille restauranten „H8“ i den gamle koloni bygningen.

Vi seiler fra Ilulissat nordover til Oqaatsut og går en liten tur rundt i bygda før selve fotturen begynner. Ruten er 22 km og går fortrinnsvis langs kysten sydover tilbake til Ilulissat. Varighet: ca. 6-8 timer, Høyde: +200/-300

DAG 7: Formiddagen på egenhånd – ettermiddag seiltur på Isfjorden
I dag har du formiddagen til egne gjøremål, og gled deg, det er mange muligheter for aktiviteter i Ilulissat! Ta en titt i de spennende husflids- og suvenirbutikkene, besøk kunsthåndverkeres verksteder eller de to museene i Ilulissat – bymuseet som ligger i Knud Rasmussens fødehjem og Ilulissat kunstmuseum som har en stor samling av gullalder-maleren Emanuel Petersens Grønlandsmalerier, men som også byr på temporære utstillinger av nåtidens kunstnere. Du kan også ta en ekstra vandretur på den gule ruten langs Isfjorden, denne er godt merket.

Uansett valg, på ettermiddagen er vi klare for seiltur til Isfjorden! Nesten alle besøkende i Ilulissat velger en seiltur mellom isfjellene minst en gang. Årlig strømmer det mer enn 46 km3 is fra Ilulissat isbreen og ut i Isfjorden. Resultatet er enorme isfjell som kan bli flere hundre meter og strekke seg over 100 meter opp over havets overflate. Ved Isfjordens munning strander disse kjempene. Her har vi mulighet til å seile mellom dem. Isfjellene er flotte i all slags vær. I solskinnet er det kontraster, i overskyet vær ser vi blå nyanser komme flott frem. En unik opplevelse som folk reiser tilbake til Ilulissat for å oppleve – igjen og igjen.

Vi har avreise fra Ilulissat kl. 21:50 via Kangerlussuaq med ankomst København neste morgen. Varighet: 2½ time

DAG 8: København – Stavanger
Ankomst København kl. 08:00. Avreise til Stavanger kl. 11:55 med ankomst kl. 13:05.

Vanskelighetsgrad 2
Vanskelighetsgrad 2+ Fotturen er variert med en del flatt terreng, men også med noe opp- og nedstigninger. Noen ganger litt bratte stigninger, men de varer ikke så lenge! Du må våre vant til å ferdes i ulendt terreng. Dagsprogrammet kan bli endret i henhold til værforhold og eventuelt andre forhold som er utenfor arrangørens kontroll.

Merk påmelding innen 05. april 2018

Last ned A-fordel her!

Foto: Mads Pihl , Visit Greenland

A-fordel:
Kr 46 270

Pris uten fordelskort Kr 47 770
Du sparer: Kr 1500

Alt dette er inkludert:

Fly t/r Stavanger-København-Kangerlussuaq-Ilulissat
Transfer mellom Ilulissat flyplass og Hotel Icefiord ved ankomst og avreise
Transfer fra flyplassen til hotellet etter vandreturen fra Oqaatsut
Transfer fra havna til hotellet etter båtturen til Eqi
3 netter på Hotel Kangerlussuaq
3 netter på Hotel Hvide Falk
Mat og drikkevarer på flyturen til/fra Grønland
6 x frokost Hotel Kangerlussuaq og Hotel Hvide Falk
3 x matpakker på vandring til Granatfjellet, isfjordsvandringen, Oqaatsut
1 x lunsj ved Eqi isbreen
6 x 2-retters middag i Roklubben, Hotel Kangerlussuaq eller på Hotel Hvide Falk
Tur til innlandsisen
Vandretur til Granatfjellet
Kulturhistorisk byvandring
Seiltur på Isfjorden
Isfjordsvandring
Tur til Oqaatsut og fottur til Ilulissat
Dagstur med båt til Eqi
Alle skatter og avgifter
Reiseleder Escape Travel
Om du flyr fra andre steder i Norge, kontakt oss for tilbud.

Dette er ikke inkludert:

Enkeltrom kr 4830
Drikkevarer
Lunsjer og annet som ikke er beskrevet
Reiseforsikring
Tips til lokalguide/sjåfør

Mer info og bestill

Telefon: 24 14 94 00
aktiv@escape.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien