Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Flott natur og frodig dal
gammel gård med fire gårdsbygninger
Hotellet
Utsikt fra Dronningstien

Aurlandsdalen
28. – 30. august 2018

Aurlandsdalen

Fottur Aurlandsdalen –  Dronningruta i Hardanger

  • Aurlandsdalen – vill og vakker
  • Ægir Bryggeri – oppkalt etter den norrøne guden Ægir
  • Bryggerihotellet på kaien i Flåm
  • Dronningstien, Turen har alt! – uttalte Dronning Sonja

Å være i aktivitet, komme nær naturen og beherske elementene, gjør noe godt med deg. Bli med på fottur gjennom Aurlandsdalen. Du må slett ikke reise langt for unike naturopplevelser som innimellom krever et klyp i armen – dette er norsk natur på sitt beste!

 

DAG 1: STAVANGER – FLÅM

Avreise Stavanger Byterminal via Mortavika, Åkrafjorden, Voss til Flåm. Vi overnatter på Flåmsbrygga hotell som har sitt eget bryggeri Ægir Bryggeri Pub. Ægir bryggeri, åpnet i 2007 og er i dag et av de beste håndverksbryggeriene i Norge og en av de største attraksjonene i Flåm.  Ægir har også sin egen akevitt. Det er mulighet for en ettermiddagstur til Brekkefossen for de som ønsker det, eller en tur med Flåmsbanen. Vi samles til felles middag.

 

DAG 2: FOTTUR GJENNOM DEN VAKRE AURLANDSDALEN

Frokost og smøring av niste før vi kjører til Østerbø. Her starter vi den klassiske fotturen fra Østerbø til Vassbygdi som er viden kjent. Den urørte, ville og vakre vestlandsnaturen, sammen med gammel bygdekultur og historie inngir både respekt for det som er, og undring over det som var. Her vandrer du i kulturlandskap, forbi nedlagte gårdsbruk som Nesbø, Sinjarheim og Almen. Aurlandsdalen kalles gjerne Norges «Grand Canyon». Retur til hotellet for en «after-hike» i Ægir Bryggeri Pub. I kveld skal vi innta et herlig måltid; Ægir Vikingplanke, en 5 rettes meny.  Planken blir servert med 5 ulike typer Ægir-øl. Mulighet for alternativ drikke.

Dagens etappe: ca.14,5 km / 6-7 timer / – 733 m

 

DAG 3: DRONNINGRUTA HARDANGER

Frokost og smøring av nistepakke. Busstur til Røte i Hardanger hvor vi starter dagens tur. Dronningstien, som ble offisielt åpnet av H.M. Dronning Sonja i juni 2013, er en merket tursti som sies å ha vært en av dronningens favoritturer gjennom en årrekke. Stien er oppe i 1100 moh. på Hardangervidda, med spektakulær fjordutsikt og flott utsyn mor Folgefonna. Den går også gjennom de kjente Munketrappene. Disse består av ca. 600 trappetrinn som skal ha blitt laget av lokale munker helt tilbake til 1200-tallet. I tillegg går stien forbi frodige frukthager på vei ned mot fjorden. Stien har nesten «alt», og kan ses på som Hardanger og «Fjordnorge» i et nøtteskall. Vel nede venter bussen og vi må ta fatt på turen hjem til Stavanger. 

Dagens etappe: 16 km / total stigning 1100 m / 7-8 timer

Foto: Sverre Hjørnevik/Fjord Norway

Vanskelighetsgrad 3

Last ned A-fordel her!

A-fordel:
Kr 9140

Dette er inkludert:
Turbuss
Ferge- og bompenger
2 overnattinger i dobbeltrom, Flåmsbrygga Hotell
2 frokoster
1 3-retters middag
1 Ægir Vikingplanke 5 retter øl- og matmeny
2 nistepakker + kaffe/te i egen termos
Snacks i bussen på vei hjem
Lokal guide Aurlandsdalen
Reiseleder Mette Helen Østerhus

Tillegg i prisen:
Enkeltrom kr 2560
Reise og avbestillingsforsikring
Lunsjer dag 1
Drikke til måltidene

Mer info og bestill

Telefon: 24 14 94 00
post@escape.no

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien