Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Flott utsikt mot stranden
Kvinne med flagg
bod med krydder og annet godt
utsikt over landsbygd

Albania og Makedonia
18. - 26. september 2019

Albania og Makedonia, Sør-Europas uoppdagede skattekammer    

En reise til disse landene på Balkan, som har ligget som et uoppdaget skattkammer så altfor lenge, anbefales på det varmeste. Kontrastene mellom moderne storbyer, rustikke landsbyer og Adriaterhavets deilige strender er store og overraskelsene vil stå i kø.

Dag 1: Stavanger – Tirana, Albania
Vi lander i Tirana, hovedstaden i Albania utpå ettermiddagen. Tirana er en utrolig fargerik by, og har opplevd en eventyrlig vekst siden kommunismens fall. Et yrende folkeliv med masse butikker skaper god stemning – og vi trives umiddelbart. Kveldens middag er et gourmetmåltid du sent vil glemme.

Dag 2: Tirana – og Balkongen over Adriaterhavet (ekstra utflukt)
I dag kan du velge å skreddersy dine egne opplevelser. Tirana har mye å by på, og det er billig å handle her, kanskje tar du en tur på markedet? Alternativt kan du bli med på en ekstra utflukt til Krûje, som har fått tilnavnet «balkongen over Adriaterhavet».

Dag 3: På vei mot Makedonia og Ohrid
Denne dagen er spekket med opplevelser, Ohrid-innsjøen er en av verdens eldste innsjøer, fem millioner år gammel. Lunsjen i dag nytes i Makedonia i Sveti Naum. Vi skal på stemningsfull båttur og besøke St. Naum-klosteret som ble bygget under bulgarsk herredømme.

Dag 4: Ohrid – postkort-vakkert. Vandring og båttur.
Ohrid er Makedonias mest sjarmerende by, med karnappkledde bygninger som ligger tett i tett oppover åssiden. Vandreturen fører oss til et romersk amfiteater, gjennom en skog på barnålsbelagte stier, før vi kommer ut ved Sveti Jovan Kaneo. Her ligger en praktfull kirke plassert på toppen av en klippe. Vi avslutter med en båttur på Ohridsjøen.

Dag 5: Fra Stalin City til «Byen med de 1000 vinduer»
Vi krysser grensen inn i Albania igjen, og reisen fortsetter gjennom Belshi-regionen, kjent for sine 84 innsjøer. Vi stopper i Kucova, der italienerne fant olje i 1925. Da kommunistene overtok, boret de 1700 oljebrønner. Ettertanken avløses av den magiske stemningen i oldtidsbyen Berat, med kallenavn «byen med de 1000 vinduer». Vi spiser lunsj i historiske omgivelser, et 2500 år gammelt slott i Berat, og nyter de flotte omgivelsene.

Dag 6: På vei mot kysten
De siste dagene skal vi nyte ved Adriaterhavets strender, nærmere bestemt badebyen Golm. Før vi kommer hit skal vi også innom Durres, Albanias eldste og nest største by og største havneby. En moderne by med butikker, grønne lunger og hyggelige kafeer og spisesteder, og vi spiser en deilig lunsj på byens beste fiskerestaurant.

Dag 7: Sol, bad og nytelse
Dagen er din og det er opp til deg hva den skal brukes til. Hotellet frister med solsenger og deilige badetemperaturer.

Dag 8: Gourmetlunsj på vingård (ekstra utflukt)
Omvisning hos en familiebedrift hvor det produseres vin, druebrandy, raki og olivenolje av høy kvalitet. Det blir anledning til både smaksprøver og kjøp. Dagens lunsj er et av de beste spisestedene i Albania. Her er alltid kortreist mat på menyen, ledsaget av lokale kvalitetsviner.

Dag 9: Hjemreise
Fra Tirana flyr vi hjem til Norge og Stavanger

A-fordel:
Kr 14 700 pr person

Prisen inkluderer:
Flyreise Stavanger – Tirana t/r
Flyavgifter (kr 1897 med forbehold om endringer)
Buss ifølge program
8 netter i dobbeltrom på gode hotell
8 frokoster
4 lunsjer med 1 glass vin
8 middager med ½ flaske vin
Utflukter ifølge program
Tips
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltrom kr 2200
Krujê, inkl. lunsj og drikke kr 4300 pr person
Besøk på vingård, inkl. lunsj og drikke kr 395 pr person

Mer info og bestill

Telefon: 38 12 79 00

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien