Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

utsikt over havnen
albansk bygning
utsikt over byen

Albania og Makedonia
5. - 13. juni 2018 

Albania og Makedonia

Sør-Europas uoppdagede skattekammer.

En reise til disse landene på Balkan, som har ligget som et uoppdaget skattkammer så altfor lenge, anbefales på det varmeste. Kontrastene mellom moderne storbyer, rustikke landsbyer og Adriaterhavets deilige strender er store og overraskelsene vil stå i kø. 

Dag 1: Stavanger – Tirana, Albania
Vi lander i Tirana, hovedstaden i Albania utpå ettermiddagen. Tirana er en utrolig fargerik by, og har opplevd en eventyrlig vekst siden kommunismens fall. Et yrende folkeliv med masse butikker skaper god stemning – og vi trives umiddelbart. Kveldens middag er et gourmetmåltid du sent vil glemme. 

Dag 2: Tirana – Ohrid-innsjøen, Makedonia
I dag besøker vi den sagnomsuste Ohrid-innsjøen på grensen mellom Albania og Makedonia. Ohrid er blant verdens eldste innsjøer, fem millioner år gammel. Vi krysser grensen over til Makedonia for dagens lunsj – og her i Ohrid skal vi bo i to netter. 

Dag 3: Sightseeing i Ohrid
Vi vandrer gjennom byens gater blant romersk amfiteater og byens middelalderborg. Sveti Jovan Kaneo – er praktfull kirke på toppen av en klippe gir en fantastisk utsikt. Ettermiddagen på egenhånd blant butikker, restauranter og strandpromenade. Felles middag om kvelden.

Dag 4: Ohrid – Berat, Albania
Vi opplever hele Ohrid-sjøen før vi igjen krysser grensen inn i Albania. Reisen fortsetter videre igjennom Belshin-regionen og vi spiser lunsj ved et 2500 år gammelt slott i Berat.

Dag 5: Berat – Durres, Adriaterhavet
De siste 4 dagene nyter vi ved Adriaterhavets strender. På vei ut mot kysten opplever vi et av de største lagune- og våtmarksområder ved Adriaterhavet og vandrer gjennom Divjakê-Karavasta nasjonalpark. Her spiser vi lunsj før vi ankommer «den albanske riviera», badebyen Durres.

Dag 6: Sol, sjø og det gode liv
Dagen er din og hotellet vårt kan friste med solsenger og deilig badetemperatur. For de litt mer aktive – ta gjerne en tur til sentrum med butikker, grønne lunger, kafeer og spisesteder. Her er både arkeologisk og etnografisk museum. Felles middag på kvelden.

Dag 7 : Krujê (frivillig utflukt)
Krujê har fått tilnavnet «balkongen over Adriaterhavet» der den ligger blant høye grønnkledde fjell med storslått utsikt helt ut til havet. Fjelltoppen Sari Salltik med et myteomspunnet kapell inne i fjellet skal besøkes. Albansk musikk, folkedans og lunsj står også på programmet.

Dag 8: Besøk på vingård og gourmetlunsj (frivillig utflukt)
Omvisning hos en familiebedrift hvor det produseres vin, druebrandy, raki og olivenolje av høy kvalitet. Det blir anledning til både smaksprøver og kjøp. Dagens lunsj er et av de beste spisestedene i Albania. Her er alltid kortreist mat på menyen, ledsaget av lokale kvalitetsviner.

Dag 9: Hjemreise
Fra Tirana flyr vi hjem til Norge og Stavanger. 

For mer informasjon, avbestillingsregler og påmelding gå inn på www.uniktravel.no/stavanger-aftenblad eller ring Unik Travel på telefon 38 12 79 00. Telefonen er betjent mandag – fredag 09.00 – 15.30

 

A-fordel:
Kr 13 900 pr person

Pris uten fordelskort Kr 14 900
Du sparer: Kr 1000

Prisen inkluderer:
Flyreise Stavanger – Tirana t/r
Flyavgifter (kr 1581 med forbehold om endringer)
Buss ifølge program
8 netter i dobbeltrom på gode hotell
8 frokoster
3 lunsjer med 1 glass vin
8 middager med ½ flaske vin
Utflukter ifølge program
Tips
Reiseleder fra Unik Travel

Tillegg:
Enkeltromstillegg kr 1400
Krujê, inkl. lunsj og drikke kr 395 pr person
Besøk på vingård, inkludert lunsj og drikke kr 395 pr person
Havutsikt på FAFA hotell, kr 595 pr person i dobbeltrom (begrenset antall)

Utsolgt!

Telefon: 38 12 79 00

Hjemmeside

Vis alle tilbud i denne kategorien