Vi behandler din forespørsel, vennligst vent

Romerske ruiner
Roma i kveldssol

Roma, Italia
29. november - 3. desember 2018

Adventstid i Roma

Om vinteren tilhører Roma romerne. Vi er spart for synet av turister med ryggsekker, joggesko, fotoapparat, kart og nakne legger. Byen puster ut etter en hektisk turisthøst, og romerne forbereder seg til jul. Gatene er pyntet og Piazza Navona er fylt til randen av julejuggel og parafinovnene er tent på fortauskafeene.

Vi trenger kanskje en lett frakk eller kåpe på våre byvandringer fra vårt hotell hvor vi er i gåavstand til det historiske sentrum, men byen selv er like vakker som i den hektiske turistsesongen, og vi kan nyte den i ro og fred. Pollestad innleder dagene med et foredrag, og tar oss deretter med på vandringer i gater hvor han er hjemmekjent både i nåtid og fortid. Det eneste som kreves for å følge ham er et åpent sinn og raske ben, for vi ferdes kun på apostlenes hester i apostlenes by. Vi stiger opp på Kapitol, tar et blikk over Forum Romanum, besøker Pantheon og Peterskirken. Hele tiden har vi øynene åpne for de små detaljer, historiens underfundigheter og pussigheter av alle slag.

Pollestad mangler aldri ord når det gjelder å få frem denne byens enestående stilling i vår europeiske kultur. Vi glemmer heller ikke det gastronomiske, restaurantene er utvalgt og måltidene komponert med den største omhu.

Husk gode sko, da vi kommer til å gå noen kilometer hver dag! Det kreves at deltagerne kan holde normalt gangtempo.

På denne turen får du oppleve
• Pollestads byvandringer
• Peterskirken
• Kapitol og Forum Romanum
• Pantheon
• Romas plasser
• Søndagsmesse i Trastevere


Dag 1 
Avreise fra Stavanger Sola kl. 06.00, med SAS til København. Flybytte og videre til Roma hvor vi ankommer kl. 12.35. Felles transport til vårt hotell; Santa Chiara, som ligger midt i det historiske sentrum. Pollestad leder an under en stemningsfull byvandring rundt historiske gatehjørner, Pantheon og Piazza Navona før velkomstmiddag på en hyggelig restaurant i gangavstand fra hotellet. (M)

Dag 2 
Dagen starter med et foredrag som skal skjerpe vårt blikk for Den evige stad. Deretter går vi til Peterskirken. Etter besøket der, kan de som ønsker det, bli med og spise tynn, romersk pizza i nærheten av Vatikanet. Ettermiddagen er til egen disposisjon, og om kvelden vil det bli arrangert stor romersk middag for dem som ønsker det på restaurant Da Sabatino. (F)

Dag 3
Vi begynner igjen med et foredrag, før vi begir på vandring til Kapitolhøyden, hvor vi nyter utsikten over Forum Romanum og Palatinhøyden og Pollestad kåserer underveis. Vi avslutter vår vandring ved lunsjtid og har  ettermiddagen er til egen disposisjon. Vi samles om kvelden for sammen å gå til vår middagsrestaurant. (F/M)

Dag 4 
Om formiddagen går vi til messe i Trastevere, etterfulgt av en vandring til Piazza Farnese, Campo de‘ Fiori og Piazza Navona. For dem som ønsker det, avsluttes dagen med en fireretters avskjedsmiddag på restaurant Il Buco, hvor Pollestad underholder mellom rettene. (F)

Dag 5 
Etter frokost er det litt tid på egen hånd før vi tar buss ut til flyplassen for avreise med SAS til København kl 13.20. Flybytte og videre til Stavanger Sola hvor vi ankommer kl. 22.05. (F)

Kjell Arild Pollestad – reiseleder
Kjell Arild Pollestad
Katolsk prest og forfatter. Har studert i Oslo, Toulouse og ved Det pavelige institutt i Roma. Hans store produksjon av bøkler spenner fra helgenbiografier til kokebøker, samt oversettelser av Snorre og Homer. En Italia-venn og Roma-kjenner.

Last ned A-fordel her!

A-fordel:
Kr 14 600

Pris uten fordelskort Kr 15 350
Du sparer: Kr 750

Rutefly Stavanger-København-Roma tur/retur med SAS
Flyskatt (utgjør kr 1675 pr jan. 2018)
Fellestransport tur/retur flyplass - hotell
Overnatting i dobbeltrom inkl. frokost (F)
Byvandringer i følge program
2 middager (M) inkl. drikke
Norske reiseledere

Tillegg:
Enkeltrom (meget begrenset) kr 1450.
Dobbeltrom som enkeltrom kr 2150.

Hotel Santa Chiara er et godt turistklasse hotell (3*) som har den beste beliggenhet midt i det historiske sentrum. www.albergosantachiara.com
Alle rom har dusj/wc, TV, minibar og air condition.

Hotellskatt € 4 pr. person/natt må betales direkte til hotellet ved avreise.

Mer info og bestill

Telefon: 69 31 26 21
info@temareiserfredrikstad.no

Hjemmeside

Adresse: Storgt. 37, 1607 Fredrikstad Postboks 58, 1601 Fredrikstad

Vis alle tilbud i denne kategorien